Articles

Sempre guanyen els mateixos

La sana ambició d'anar més lluny

No cal que en Llach posi banda sonora a l'article. Ja arribarà el dia en què el lector pugui escoltar música de fons suggerida pel mateixa cronista. Tampoc no calen una colla d'enllaços presentats com notaris enfortidors de l'argumentari expressat aquí. En la història de l'esport hi ha un munt de líders referencials que han sabut tibar d'equips i fer-los continuats en la victòria, conscients de la dificultat del mantenir-se en la glòria, força més difícil que l'escalada per arribar-hi. Tan bon punt els músculs, l'actitud i la comunió col·lectiva s'estova, adéu-siau i que passi el següent de la llista. Has de lluir un tarannà especial, competir rodejat de gent com tu i ser guiat per un guru il·luminat quan emprens aquest constant, particular viatge cap a la Ítaca on mai no arribaràs. Si n'ets conscient de la limitació de les teves humanes forces, dels cants de sirena i defalliment, si t'assalta el primer pensament negatiu, oblida-te'n. Per això, el millor de la setmana ha estat, sense cap mena de dubte, Gerard Piqué, que va declarar amb la serenitat de qui respira que l'any vinent s'ha de guanyar la quarta lliga per igualar el dream team i la segona Champions consecutiva perquè ningú no ha fet abans en aquest format, simplement. I sense parpellejar, com si res.

Tal com juga, tal com porta l'entrellat de la seva vida privada i les pressions de la púrpura, tal com les deixa anar, poc costa imaginar Piqué d'aquí a un any perseverarà amb la mateixa calma que en el missatge difós ara. Cal guanyar la cinquena d'una i la tercera seguida de l'altra per ser únics. Més lluny, hem d'anar més lluny. Messi és el Jordan dels Bulls, Piqué podria ser Scottie Pippen i vagin repartint paral·lelismes fins acabar en Guardiola en el paper de Phil Jackson. Mentre aquesta sana ambició es mantingui, el millor equip de la història veurà autopista per on córrer i progressar.

D'aquí, la tot just guanyada naturalitat de l'afició quan celebra nous triomfs i d'immediat els arxiva per lliurar-se vibrant a les polèmiques engegades des de la directiva. Aquí és on hi ha controvèrsia, disputa, sarau, seccions amateurs sí o no. En canvi, al vestidor hi ha vacances i sana ambició. Business as usual. La música ja clàssica, gran cançó la interpretada per Piqué amb formidable naturalitat.

FITXATGES Guardiola s'ha pronunciat, el nou calendari consta de 65 partits i agost ja arrenca amb dos títols exigents. Els tres reforços assenyalats volen venir i ara queda pactar preus raonables amb els clubs d'origen, Arsenal, Vila-real i Udinese. Feina de la secretaria tècnica i de la directiva per si cal anar més enllà dels 45 milions pressupostats. Més clar, l'aigua, sempre que es vulgui mantenir el cicle triomfant. Escarrassar-se el cap per servir en Pep és l'autèntic servei i treball de la junta. Ara es tracta de saber-ho fer.
FAUS Xavier Faus és un professional sobradament reconegut. Llàstima que els comptes d'explotació tapin sentiments i emocions. Estaríem encantats de compartir berenar amb ell per explicar-li què significa el beisbol en l'imaginari col·lectiu de mig món, la seva història, el seu pes en l'evolució social. Fins i tot, com ha influït en la seva pròpia vida sense que ni ho sàpiga. Se'ns faria de dia. De pas, potser reconeixeria que no es pot menysprear mai res, per humil que sembli.
CESC Traure encara de passeig la sortida de Cesc del club resulta pervers. Aquell cop marxà del Barça en no veure cap escletxa per on créixer. Tampoc no és caprici d'en Pep. La continuïtat d'estil al mig camp, l'arribada des de segona línia passa per ell. Fàbregas es deleix per tornar a casa abans que se li passi l'arròs. El moment és ara. Per això ocupa la primera entre les preferències. A sobre, lidera, té una experiència impròpia a la seva edat i és versàtil. No hi ha polèmica possible. Només el preu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.