Opinió

Festivals

Si hem de fer cas al nombre de festivals de música que s'han programat durant aquest estiu a les comarques gironines, podem deduir que la crisi no els ha afectat o no ho ha fet amb la mateixa intensitat que en d'altres activitats. Certament, tots o gairebé tots han hagut de fer números, els artistes rebaixant el catxet i els promotors ajustant pressupostos, però el fet és que els festivals segueixen essent un poderós atractiu en les caloroses nits d'estiu.

El de Peralada manté una sòlida programació, conservadora i de qualitat, Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols presenta aquest any una proposta musical potent, atrevida i innovadora, mentre que el tercer dels grans, el de Cap Roig, enguany a mans de La Caixa, ofereix un festival de caire geriàtric, ple de velles glòries amb pretensions d'actualitat. De tots els festivals que es fan i desfan, potser sigui a aquest darrer el que li convingui una revisió a fons i, en aquest sentit, jo proposaria retornar als orígens i pensar en la recuperació del Festival de Jazz de la Costa Brava, millorat, ampliat i modernitzat, però mantenint, és clar, el paratge incomparable del jardí botànic de Calella. Amb tot, però, es bo que es mantingui viu el caliu musical de l'estiu, encara que en molts casos no sigui la música justament allò que atrau molta gent, sinó un cert glamour casolà de relacions socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.