Apunts
‘Bwana'
No han acabat de pair això que el govern digui que no, que no pensa generalitzar una sentència que torpedina el nostre sistema escolar i que acabaria provocant una fractura social. No ho han acabat de pair –com es nota llegint els comentaris que vénen des de la capital de l'Imperi espanyol– perquè ells estaven acostumats a sentir els sí, bwana a tothora.
No els ha agradat tampoc que el PSOE hagi avalat la política d'immersió. Un aval que, segurament, es dóna per càlcul polític –com ho hauria fet el PP si li hagués convingut, no ho dubtin–, però que els bwanes han acollit com si fos un acte d'alta traïció.
Ara es moquen perquè Catalunya vol aprofitar l'ingrés de Croàcia a la Unió perquè es reconegui l'oficialitat del català a Europa. Per cert: com que això ho ha de demanar el govern espanyol, aquest sí que seria un bon aval. Com perquè els bwanes demanessin l'afusellament a l'acte dels responsables.
Se'n riuen perquè creuen, i així ho diuen, que això del català és el nostre fetitxe tribal. El que més m'admira és que els que bramen contra el català són els mateixos que s'estiren els cabells quan l'Oficina de Patents denega l'oficialitat de l'espanyol. Potser creuen que ho fan perquè Europa enveja Espanya perquè té sol, platges i la gent sap viure bé (i a més és la líder en taxa d'atur), però la veritat és que l'espanyol no s'ha pres en consideració perquè el nombre de patents amb origen a l'Estat és senzillament ridícul. Malgrat això, defensen la seva llengua. Però llavors no és cap fetitxe tribal, oi?
Incoherència obtusa: el tret distintiu dels bwanes.