Opinió

Apunts

Teletransport

Després de la brometa dels 749 milions no em diran que aquest altre cas d'incompliment els sorprèn: resulta que el Ministeri de Cultura ha suspès l'enviament a Catalunya de les últimes 300 caixes dels papers de Salamanca. Ja ho saben: aquells documents que les tropes rebels es van emportar de les institucions i els domicilis particulars de Catalunya a punta de pistola.

El Ministeri de Cultura ha paralitzat la reunió del patronat que havia d'aprovar l'enviament per raons semblants a les del retard en el pagament dels 749 milions. Ara estan en funcions i no estaria bé prendre segons quines decisions. Encara que ja estiguin aprovades i que compleixin totes les lleis. No, que sigui el PP qui es mulli. És a dir que, un cop més, quan les lleis emparen els drets dels catalans es tornen sospitoses automàticament i es transformen en paper mullat. I això ho fan els mateixos que enarboren grans principis com la Constitució. Perquè els dóna la raó. Si no, no es preocupin: ja l'haurien canviat uns quants cops.

I per unir la burla a l'insult, la consellera de Cultura de Castella i Lleó, Alicia García, vol que la llei de la memòria històrica que empara el procés es derogui (i ho faran, si el Tribunal Constitucional no els dóna la raó) i que tornin els documents que s'han “espoliat”. Espoliat! No pateixin, que si tal cosa passés l'Estat no imposaria tantes cauteles com quan els va haver de cedir, a contracor, a Catalunya. Tornarien a Salamanca més ràpid que amb el teletransport de Star Trek.

Espanya ens roba? Sort en tindríem, si només fos això.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.