opinió

Aclariments de l'Ajuntament de Premià de Mar

El regidor d'Hisenda explica les mesures econòmiques municipals

En relació a l'article publicat el passat 27 de maig, titulat Premià de Mar haurà de tornar a sanejar els comptes per poder pagar les factures dins el termini, voldria fer els següents aclariments:

Un dels principals compromisos que l'actual equip de govern (Convergència i Unió i Esquerra Republicana de Catalunya) per a aquesta legislatura és endreçar els procediments administratius de l'Ajuntament. De fet, un dels eixos centrals del nostre Pla d'Actuació Municipal parla de l'Ajuntament Amable. Amb la voluntat d'adequar els serveis de l'Ajuntament a les necessitats del ciutadà, hem dotat l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de noves eines informàtiques i estem treballant per reduir la burocràcia, eliminant tots aquells tràmits innecessaris.

Dins d'aquest pla de millora, un altre dels objectius de l'equip de govern es va proposar des d'un principi va ser el d'agilitar els pagaments als proveïdors, objectiu que, atesa l'actual situació de crisi econòmica en què ens trobem immersos, ha esdevingut prioritari. En aquest sentit, des de l'Ajuntament som molt conscients que cal que hi posem el nostre gra de sorra per millorar la liquidat de les nostres empreses, principalment les petites i mitjanes, així com també la dels autònoms.

El pla que s'ha elaborat pensant a afavorir els nostres ciutadans consta de tres punts bàsics. El primer consisteix en una millora interna del procediment administratiu de l'Ajuntament per poder garantir que el termini mitjà per aprovar una factura sigui de deu dies.

El segon fa referència a la capacitat d'endeutament extraordinari per pal·liar els efectes de la crisi. Els darrers anys, l'Ajuntament de Premià de Mar ha fet els deures quant al sanejament de les arques municipals, i actualment disposa d'una capacitat d'endeutament força favorable, sobretot si la comparem amb la d'altres ajuntaments veïns. Gràcies a això, en aquests moments tenim capacitat de poder fer un esforç d'inversió per reduir el termini de pagament i donar liquiditat a les nostres empreses. D'aquesta manera podrem facilitar, dins de les nostres possibilitats, la reactivació de l'economia local. És per això que l'equip de govern ha anunciat que sol·licitarà un dels crèdits oferts pel govern estatal, a través del RD 5/2009 de mesures extraordinàries, amb l'únic objectiu d'injectar liquiditat als proveïdors municipals i no traslladar-los la càrrega financera.

Finalment, estem treballant per la signatura d'un confirming, per poder facilitar el cobrament de les factures als proveïdors en períodes de temps molt breus. D'aquesta manera, l'Ajuntament no només garantirà el cobrament de les factures a 60 dies, sinó que els proveïdors que tinguin una necessitat de cobrament urgent, podran rebre aquests diners abans d'aquest termini. Així un proveïdor pot arribar a tenir ingressats al seu compte els diners en una setmana des del moment que presenti la factura.

Amb l'impuls d'aquestes mesures, l'equip de govern pretén poder fer front a una situació econòmica greu per a tothom, inclosos els mateixos ajuntaments, amb l'objectiu d'ajudar a millorar el dia a dia dels nostres ciutadans. Sens dubte la millor política social és tractar de mantenir els llocs de treball dels premianencs i les premianenques.

*Regidor d'Hisenda Ajuntament de Premià de Mar



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.