L'apunt

L’APUNT

Un mar més net és menys productiu

Un estudi liderat per l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) publicat recentment a la revista Science of the Total Environment conclou que el confinament va contribuir a millorar la qualitat de l’aigua del mar. Facilita arribar a aquesta conclusió la menor concentració detectada a l’aigua de clorofil·la, un pigment essencial del fitoplàncton que acostuma a correlacionar-se amb la disponibilitat de nutrients. Però resulta que el mar és més net i transparent, però també és menys productiu a causa de la disminució d’alguns grups microbians. És a dir, la disminució de la contaminació va donar lloc a un mar amb menys nutrients i menys productiu. El saber popular ho ha defensat tota la vida: el que no mata, engreixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia