L'APUNT
Fòrum gastronòmic
i sabors és apreciada
arreu del món
Venem allò que produïm, allò que fabriquem, que sabem fer, comercialitzar i que ens compraran, perquè som creatius, i no exagero quan afirmo que estem entre els millors del món. La nostra indústria –artesana– d'olors, gustos i sabors és apreciada arreu del món. Dominem l'art de la cuina perquè tenim grans xefs i també, alguna cosa hi deu tenir a veure, la matèria prima del nostre país, de l'hort, la vinya, el corral, l'escorxador o pescada a la Mediterrània. Durant tres dies, un centenar dels millors cuiners catalans i gallecs es troben a Girona, en el Fòrum Gastronòmic, un congrés únic, un espai de reflexió i debat, però també una plataforma de promoció. Si no s'explica bé què és el que es fa a Girona aquests dies, a ulls d'algú pot semblar immoral que parlem d'alta cuina en temps de crisi, quan hi ha gent que prou feines pot posar un plat a taula per subsistir. Parlem d'una indústria puntera que dóna llocs de treball.