Opinió

L'APUNT

La salsa nacional

La salsa, que a l'Empordà està molt arrelada, ha ajudat a passar moltes vetllades fredes

Fa vint-i-dos anys que a Creixell se celebra el concurs internacional de l'allioli. És una festa i una fira per la qual al llarg dels anys han passat els principals cuiners del país i del món –com Ferran Adrià o Joan Roca–. En l'edició d'enguany, que es va celebrar ahir, la mà de morter d'or, màxima distinció que atorga l'organització, se la va emportar Paco Pérez, del restaurant Miramar de Llançà. Aquesta festa de Creixell va passar al primer pla de l'actualitat fa un parell d'anys, no tant per la qualitat de l'allioli que s'hi pot tastar sinó pel manifest que fa ver públic l'organització reclamant que l'allioli es declari la salsa nacional de Catalunya. És una salsa que, a l'Empordà, està molt arrelada i que ha ajudat a passar moltes vetllades fredes i entramuntanades d'hivern. La proposta va tenir molts detractors, sobretot urbanites, que rebutgen la idea i desconeixen que a pagès l'allioli (autèntic) és la salsa del país, única i ben nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.