Editorial

La majoria suspèn al Parlament

L’últim ple del debat de política general ha visualitzat clarament l’esquerda que debilita a hores d’ara la majoria independentista al Parlament. JxCat i ERC estan d’acord que la suspensió dels drets polítics dels sis diputats electes que són a la presó o a l’exili sense judici ni sentència de culpabilitat és una ingerència inacceptable per part del jutge Llarena, però discrepen en la manera de fer-hi front al Parlament i, en definitiva, discrepen en l’estratègia per avançar en l’objectiu comú de la República. La gran paradoxa és que les dues forces que defensen el resultat del 21-D com una gran victòria de l’independentisme són ara les responsables d’haver malbaratat aquesta majoria i, com a mínim, de moment, d’haver concedit a Llarena i a l’Estat la victòria de veure com el Parlament rebutjava reprovar el rei Felip o reivindicar el dret a l’autodeterminació dels catalans.

El resultat, si ningú no hi posa remei, serà un govern en minoria, que necessitarà suports i complicitats d’altres grups, com ara la CUP o els Comuns, per tirar endavant la legislatura. Una situació inesperada fa uns mesos, que complicarà l’acció de govern, però sobretot una situació difícil d’entendre per a la ciutadania després de l’acord escenificat dissabte passat pel president Torra i el vicepresident Aragonès i encara més difícil de justificar davant dels votants tant de JxCat com d’ERC. Continua estant a les seves mans corregir el rumb, posar-se d’acord i preservar la unitat de l’independentisme. És la seva responsabilitat davant els milions de ciutadans que hi van confiar el passat 21 de desembre i ha de ser una prioritat de cara al repte de fer front al judici amb què l’Estat pretén reprimir i noquejar el procés sobiranista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia