Editorial

Sitges, festival consolidat

El Festival de Cinema de Sitges engega avui el llarg cap de setmana de tancament del certamen amb unes xifres, pel que fa a assistència de públic i recaptació dels set dies transcorreguts fins ara, que conviden a l’optimisme. Efectivament, el festival del Garraf ha superat fins ara els 62.OOO espectadors, amb un 2,8% més d’entrades venudes respecte de l’any passat, tot un èxit per a un certamen cinematogràfic que s’ha consolidat plenament en l’agenda de tardor com un esdeveniment popular i de prestigi internacional. Les xifres aconseguides fins ara corroboren aquest èxit, l’any després que el festival celebrés amb tots els honors els seus cinquanta anys d’existència.

El públic fidel i l’assistència de personalitats destacades del món del cinema, moltes d’elles de gran prestigi com és el cas enguany dels directors John Carpenter, Peter Weir o M. Night Shyamalan o d’actors com Nicolas Cage o Ed Harris, han ajudat a consolidar un certamen que en aquest primer any després del cinquantenari busca agafar embranzida per consolidar-se definitivament com una de les grans cites cinematogràfiques internacionals. El festival sitgetà ja és líder mundial en la seva especialitat, i el fet que directors i actors reconeguts no tinguin reticències a venir-hi, sinó que més aviat vulguin ser-hi presents, ajuda en la consolidació d’un certamen que, tal com ha reconegut el seu director, Àngel Sala, aspira, encertadament, a canalitzar millor les seves dimensions actuals, sobretot a partir de tenir unes infraestructures més grans, tant per a la premsa com per al públic. El festival ja prepara la propera edició, en què continuaran els homenatges a pel·lícules mítiques, en aquest cas a ‘Apocalypse Now’, ‘Mad Max’ o ‘Allien’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia