Editorial

La mobilització no s’atura

Milers de persones van participar ahir en la iniciativa Cims per la Llibertat arreu del país per denunciar la injusta privació de llibertat que mantenen a la presó i a l’exili divuit polítics catalans, en una mostra més que una bona part de la societat catalana no dubta a mobilitzar-se en defensa dels presos polítics i dels exiliats i malgrat els alts i baixos a què els sotmet sovint l’estratègia dels partits sobiranistes, com s’ha vist perfectament aquesta última setmana al Parlament de Catalunya. Els participants en la protesta d’ahir van pujar a divuit cims d’arreu de Catalunya escollits pels membres del govern Puigdemont que són a l’exili o a la presó i per altres dirigents polítics com Carme Forcadell, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Anna Gabriel o Marta Rovira que també són víctimes de la repressió de l’Estat espanyol. En una acció esportiva, reivindicativa i solidària, els participants van pujar massivament a cims mítics com el Canigó, el Montgrí, la Mola, el Puigsacalm, el Matagalls, el Puigmal, el Carlit o el Montcaro. En total, divuit cims d’arreu del país des d’on es va fer sentir ahir el clam de milers de persones per reclamar la llibertat dels seus dirigents polítics.

La mobilització d’aquest cap de setmana és el preludi de la que aquest dimarts vinent recordarà a places i carrers d’arreu del país que el dia 16 farà un any de l’injust empresonament, a partir d’argumentacions jurídiques i policials que no s’aguanten per enlloc, dels dos Jordis, Jordi Cuixart, president d’Òmnium, i Jordi Sànchez, ara diputat de JxCat i en aquell moment president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). Un any després els Jordis continuen a la presó i són la raó més evident que la mobilització no es pot aturar fins que surtin en llibertat i siguin exculpats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia