Editorial

Un any de vergonya

Avui es compleix un any de l’empresonament incondicional de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez ordenat per la jutgessa de l’Audiencia Nacional –ara al Suprem– Carmen Lamela, acusats d’un delicte de rebel·lió que mai van cometre. Un any després continuen privats de llibertat defensant amb una fermesa i dignitat admirables la seva innocència i les conviccions polítiques, alhora que denuncien la violació dels seus drets i la parcialitat judicial en tot el procés, que ja els ha robat, a ells i a les seves famílies, un any de les seves vides.

Que dos defensors a ultrança de la no-violència del procés, com ells, fossin els primers caps de turc de l’ofensiva judicial de l’Estat no és només una paradoxa, sinó la constatació d’una estratègia repressiva, centrada a escapçar i escarmentar l’independentisme, posant en la diana judicial no només el lideratge polític, sinó també el lideratge social representat pels presidents d’Òmnium (Cuixart) i l’ANC (Sànchez), dues entitats que els últims anys han mobilitzat milions de catalans en manifestacions a favor del sobiranisme i la independència.

En aquest any ha quedat demostrat a bastament que la incriminació dels Jordis i de la resta d’encausats –a la presó i a l’exili– es basa en un relat policial fictici i de part, ple de falsedats i omissions interessades, que certifica una violència i uns delictes inexistents. Un relat escrit a dues mans, pel poder executiu i el judicial, amb la mediació de la fiscalia, obviant la separació de poders, dinamitant l’estat de dret i negant el principi de justícia. Cal recordar-ho un cop més, perquè davant aquest atemptat de l’Estat contra persones innocents només hi ha un final assumible i no és cap acusació menor o una sentència menys dura, sinó l’arxivament de la causa o, en el seu defecte, l’absolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia