Editorial

Sánchez també recorre al TC

El govern de Pedro Sánchez va anunciar ahir que portarà al Tribunal Constitucional la resolució del Parlament de Catalunya que reprova el rei Felip i reclama l’abolició de la monarquia, amb l’objectiu que aquesta resolució sigui suspesa i finalment anul·lada. Ha trigat uns dies a fer-ho, però al final l’executiu del PSOE ha acabat fent el mateix que el del PP de Rajoy, que és respondre al pronunciament polític d’un Parlament, no pas fent política, sinó acudint als tribunals, en aquest cas al TC, per censurar l’acció política dels diputats del Parlament.

El govern d’Espanya, el del PSOE ara i el del PP abans, no entén que als ciutadans de Catalunya els representa el seu Parlament, no una dotzena de jutges i magistrats. I el pronunciament dels diputats del Parlament, escollits democràticament, és l’expressió pública, legítima i autèntica del sentir de milions de catalans que no se senten representats per la figura del rei i que es van sentir agredits pel discurs de Felip VI el 3 d’octubre del 2017, quan va prendre partit en un conflicte polític i va avalar l’ús de la violència contra els ciutadans pacífics que van anar a votar l’1-O. Res del que faci el TC anul·larà aquest fet ni la seva transcendència.

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van complir ahir un any a la presó i desenes de milers de ciutadans van sortir al carrer a reclamar la seva llibertat i la de la resta de presos i exiliats polítics. Acudir al TC per censurar el Parlament forma part, en el fons, de la mateixa estratègia judicial que pretén reprimir el projecte polític independentista i que ha conduït a aquest procés judicial. El govern de Rajoy la va posar en marxa i el de Pedro Sánchez no l’aturarà, encara que això suposi no aprovar el pressupost i comprometre la seva continuïtat a La Moncloa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia