Editorial

Vindicació de l’exili a Perpinyà

L’acte organitzat avui pel Consell de la República a Perpinyà, que està previst que reuneixi cap a vuitanta mil persones, amb la presència del president Carles Puigdemont i dels consellers Toni Comín i Clara Ponsatí, és una nova demostració de la força del moviment independentista, centrat en aquesta ocasió en agrair la feina constant que des de l’exili han fet els ara eurodiputats i altres personalitats com el conseller Lluís Puig o la secretària general d’ERC, Marta Rovira, per tal d’internacionalitzar el conflicte català.

La trobada també ha de servir com a agraïment al suport que el sobiranisme ha rebut des de la Catalunya del Nord, primer durant l’1-O, amb la guarda i el transport de les urnes del referèndum, i després, durant la repressió, amb una solidaritat constant, tant ciutadana com dels ajuntaments i altres institucions. Un suport que alcaldes de diferents partits i sensibilitats no han dubtat a fer públic, sovint en un entorn força hostil. L’acte serà també una manera de confirmar la voluntat de catalanitat d’un territori, la Catalunya del Nord, separat per la força de la resta del país fa més de 350 anys.

L’acte amb Puigdemont, Comín i Ponsatí servirà per posar de manifest també la incongruència que suposa que la seva immunitat com a europarlamentaris sigui vigent a tota la UE i que puguin venir, per tant, a fer una trobada política a tocar de la frontera espanyola, però que, curiosament, no puguin entrar en territori espanyol. Com si l’Estat espanyol hagués fet un ‘Brexit’ que, evidentment, no ha fet. El que passa és que incompleix directament la llei europea d’una manera que hauria de fer avergonyir profundament al govern i a la justícia espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.