Editorial

Sant Jordi cap a la normalitat

El temps primaveral va acompanyar i la gent va respondre ahir en una diada de Sant Jordi amb sensació i regust de normalitat, malgrat les restriccions d’accés i control als diferents espais i les prevencions necessàries per no encomanar-se de la malaltia. Al final de la jornada, el balanç no pot ser més positiu i, tot i les cues en alguns moments, cal celebrar la responsabilitat dels ciutadans, que han entès perfectament que, d’aquesta manera, es poden celebrar molts actes, culturals o no, i anar avançat cap a la normalitat desitjada després de més d’un any de pandèmia. El balanç també és molt positiu per part del sector del llibre, amb bones vendes i un retrobament molt esperat dels lectors amb els autors. Les roses també van ser de nou protagonistes, un any després, unes vendes que el sector de la floristeria també necessitava després d’un any complicat.

La diada de Sant Jordi d’enguany també ha posat de nou de manifest que el sector editorial català continua ben viu. I és que, malgrat les dificultats passades durant la pandèmia, amb les llibreries tancades durant moltes setmanes, la producció editorial sembla que no se n’ha ressentit, si fem cas de les nombroses novetats en català que, tal com passava en anys anteriors, s’han publicat aquestes últimes setmanes. Una vitalitat que abraça tots els gèneres, amb la literatura al capdavant –aquí s’ha de destacar el bon planter d’escriptors joves que han sorgit i es comencen a consolidar–, però també en assaig –amb la política i la pandèmia al capdavant– i en literatura infantil i juvenil. Tot plegat demostra la força de la llengua catalana, malgrat les dificultats evidents que travessa.

Destacar, també, l’empenta de les llibreries, amb nous establiments oberts arreu del país, iniciatives empresarials de mides diverses, però que demostren la importància dels llibres més que mai en aquests difícils temps de pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia