Editorial

El Marroc deixa en evidència Espanya

El comunicat d’aquest dilluns del govern del Marroc en el qual reconeix que va fer gestos contra Catalunya a petició de l’executiu espanyol durant els moments àlgids del procés l’any 2017, deixa en evidència les obscures maniobres de l’Estat per desprestigiar Catalunya en tots els àmbits. Efectivament, perquè el govern marroquí fa referència al boicot que es va fer a una delegació catalana que el maig d’aquell any havia de visitar el Marroc amb el president Carles Puigdemont al capdavant i de la qual formaven part nombrosos empresaris. El govern del Marroc també deixa ben clar que el llavors ministre espanyol d’Exteriors va faltar a la veritat quan va culpar el govern català de la suspensió de la visita, al·legant que no s’havia coordinat amb el seu ministeri. Tot plegat fa pensar, i molt. Ens agradaria saber en quantes ocasions més la diplomàcia espanyola va moure’s contra els interessos catalans, que, no cal oblidar-ho, dret a llei hauria de defensar. També porta a qüestionar-nos en quantes ocasions el ministre Dastis o els seus antecessors i successors van, literalment, mentir en suposada defensa de la unitat d’Espanya.

Les afirmacions marroquines ajuden a desvelar també part d’allò que ja es podia intuir per altres episodis similars i que és l’esforç ingent fet per la diplomàcia i la maquinària oficial espanyoles contra Catalunya. I, sobretot, porta a preguntar-nos quants milions d’euros es van malversar en operacions que podríem considerar irregulars, ja que s’estava actuant contra una part del mateix estat. Quins recursos públics, no només econòmics, van treballar arreu del món contra Catalunya? Per què no intervé amb el mateix zel el Tribunal de Comptes que tant persegueix la diplomàcia catalana? Sabíem com van actuar les clavegueres de l’Estat en l’operació Catalunya i s’han quantificat els diners –uns vuitanta milions que va costar el desplegament policial per l’1-O–, però és evident que, malauradament, encara queden moltes incògnites en l’aire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia