Editorial

L’aposta del Congrés Mundial del Mòbil

El gran èxit de l’edició d’enguany del Congrés Mundial del Mòbil (MWC), que es va inaugurar ahir, és que es pugui celebrar, tal com es diu des de l’organització. Va ser el primer gran esdeveniment que es va anul·lar arran de la Covid-19 i és la primera gran fira que es recupera a Barcelona, 28 mesos després de la darrera mostra. El sol fet que avui s’hagin obert les portes del recinte de l’Hospitalet de la Fira de Barcelona per acollir els congressistes i visitants és una molt bona notícia per a la ciutat i per a tot el país. S’ha d’entendre com un primer pas cap a la recuperació econòmica que, a més, té una component icònica indubtable. Tothom sap que aquest any les xifres quedaran lluny de les que es van registrar en el darrer Congrés, que va aportar 473 milions d’euros i va generar uns 14.000 llocs de treball a temps parcial. De les 2.400 marques que van participar-hi en l’última edició, s’ha passat a 700 empreses que hi són amb un estand, més 300 que hi participen virtualment. En conseqüència, també és menor la superfície ocupada: 100.000 metres quadrats, quan abans es feien petits els 240.000 metres quadrats de l’espai firal de l’Hospitalet.

Malgrat que l’impacte serà menor que en anys anteriors, la tornada del MWC suposa una injecció d’optimisme per a molts sectors econòmics, pendents de la recuperació del turisme de negocis. Perquè més enllà del que es generi en l’edició que s’allargarà fins dijous, el fet rellevant és que representa una prova més de l’aposta ferma i explícita que fa l’organització per Barcelona. “Tornem als negocis. Tornem a Barcelona”, deia John Hoffman, conseller delegat de GSMA, en la presentació oficiosa del certamen. Entenem que la frase és més que un eslògan. Expressa clarament una voluntat de permanència a la ciutat, en uns moments en què els problemes derivats de la pandèmia haurien pogut servir d’excusa per escoltar cants de sirena d’altres capitals europees com ara París o Amsterdam.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia