gastronomia

Reus Fusió, cuina en un ambient «chill out»

El jove Llo­renç Muñoz el van conèixer fa ja bas­tants anys quan va obrir, a la Part Alta de Tar­ra­gona, a dues pas­ses de la cate­dral, el res­tau­rant Bar­haus. Oriünd de Mont-roig del Camp, va estu­diar a l'Escola d'Hos­ta­le­ria i Turisme de Cam­brils, més tard a la Uni­ver­si­tat de Gestió Hote­lera de Bella­terra i, després de diver­ses esta­des a Nova York, Angla­terra i Bar­ce­lona, gua­nya el con­curs del Col·legi d'Arqui­tec­tes i inau­gura el res­tau­rant Bar­haus, al final de l'any 1997. Les seves inqui­e­tuds el van por­tar a un altre res­tau­rant a l'Albiol, que porta per nom Villa Urru­tia.

Sense aban­do­nar Villa Urru­tia, més des­ti­nada a bodes i ban­quets, retro­bem Llo­rens a Reus. En una antiga fàbrica de con­cen­trats de sucs d'entorn moder­nista, ha creat un ambi­ent molt modern i rela­xat, amb zones chill out, car­pes de fusta, jardí amb pis­cina i grans arbres, on el cli­ent es pot ima­gi­nar que es troba en un país tro­pi­cal. L'esta­bli­ment també dis­posa de salons inte­ri­ors amb sos­tres alts i llum natu­ral, en un ambi­ent càlid i tran­quil. A més, orga­nitza ses­si­ons de dife­rents discjòqueis, actu­a­ci­ons en directe, fes­tes pri­va­des i una gran oferta de còctels.

Obert fa uns mesos, aquest mateix 2009, Reus Fusió ofe­reix una línia de cuina de fusió com són plats de diver­sos països com el Mar­roc, Tunis, França, Grècia, etc., a més de cuina cata­lana, que ela­bora la cap de cuina Arantxa Solans Marín i es pre­sen­ten en aquest ambi­ent ori­gi­nal d'estil de deco­ració chill out. La capa­ci­tat és de 90 comen­sals i l'endreça del men­ja­dor corre a càrrec de Noemí Gran. Dis­posa de men­ja­dor per a fuma­dors. El número apro­xi­mat de vins i caves dis­tints del celler és de 70, a cura del som­me­lier Clau­dio Poto­rot. El vi de la casa és l'Aky­les, a 13,50 euros. El nom­bre de vari­e­tats de pa és de vuit, tots d'ela­bo­ració pròpia.

Les espe­ci­a­li­tats culinàries són el cuscús de ver­du­res amb ou, 8,50 euros; tagín d'esco­pi­nyes de gallet, 6,80; car­gols del xef, 10; tagín de cua de bou, 14,00; arròs negre amb pet­xi­nes de pelegrí, 13,50; humus amb bacallà; 16,00; pop a la brasa, 12,50; arròs amb ànec i esca­mar­lans, 16,20.

A l'hora de les postres, les temp­ta­ci­ons més sug­ge­ri­do­res són l'assor­ti­ment de rebos­te­ria, 6 euros; men­jar blanc, 4; sor­bet de pinya colada, 3,80. Reus Fusió també ofe­reix un menú per 28 euros i un menú de degus­tació de 36.

Adreça: Passeig Mata, 36 baixos. 43202 Reus Telèfon: 977 277474. Fax: 977 277473 Horari: de 12:00 a 03:00 hores. Dimarts tancat. Instal·lacions: Quatre menjadors privats amb capacitat de 12/90 comensals. Terrassa. Aire condicionat. Admet gossos. Targetes de crèdit: American Express. 4b. Diners. Màster Card. 6000. Visa. Mail: restaurant@reusfusio.cat; www.reusfusio.cat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.