Opinió

Ca montes

Oltra

El curiós és imaginar l'expresident Francisco Camps i els altres imputats judicials del PP que seuen a les Corts votant per fer-la fora

La diputada de Compromís, Mònica Oltra, va ser expulsada ahir de les Corts per un mes. Durant aquest temps teòricament perd la seua condició de representant dels valencians. És una mesura extraordinària adoptada per culpa d'un simple malentès amb la presidència de la cambra. Se li va cridar l'atenció tres vegades i ella una no la va sentir. Però amb això n'hi ha hagut prou per expulsar-la.

L'han expulsada només amb els vots del PP. Compromís i Esquerra Unida es van negar a assistir a la sessió, que els populars havien obligat que fos a porta tancada. Tan a porta tancada que fins i tot van tancar amb pany i clau la porta de les dependències que usen els periodistes.

Però el més curiós de tot ha estat imaginar –ja que no hi ha fotos de la votació– l'expresident Francisco Camps i els altres imputats judicials del PP que seuen a les Corts votant per fer-la fora. Ells, que no han dimitit. Ells, molts dels quals han mentit obertament en seu parlamentària quan se'ls demanaven explicacions per fets que després la investigació judicial ha confirmat. Ells, que tanmateix s'han atorgat la capacitat d'expulsar una diputada, l'única culpa de la qual ha estat ser probablement la més crítica amb el règim. Tots la recordem dient-li lladre a Rafael Blasco mentre el conseller popular s'exclamava dient que allò era mentida i que Oltra era una “sinvergüensa”. Oltra tenia raó i el sinvergüensa era ell.

La maniobra és penosa i ha estat resposta amb una campanya al carrer que afirma que, durant aquest mes que estarà suspesa, Mònica Oltra és la nostra representant. Per decència democràtica però sobretot perquè la comparació amb els que l'han expulsada és feridora: ells no tenen vergonya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia