Opinió

Espanya ens estima

13TV, Franco
i l'autonomia catalana

Dimarts passat vam poder gaudir d'un autèntic aquelarre espanyolista al programa de 13TV El Cascabel, presentat per l'Antonio Giménez. Ho és habitualment però aquest cop ja s'intuïa que l'esoterisme patriota arribaria a quotes encara més elevades. El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, havia acceptat d'assistir al programa per enfrontar-se a l'economista Ramon Tamames i a la resta de tertulians habituals d'aquest circ mediàtic, entre els quals destacaven Carlos Cuesta i Isabel Duran. L'Alfred Bosh, com l'anomenen ells, s'ho podia haver estalviat.

Tamames presentava el seu darrer llibre ¿A dónde vas Cataluña? Cómo salir del laberinto independentista, que, per cert, també va presentar dijous al Círculo Ecuestre de Barcelona.

L'economista, que als anys 50 es va afiliar al Partit Comunista, on arribà a formar part del seu comitè executiu i que també va participar en la creació d'Esquerra Unida, va arribar a dir que Franco va afavorir Catalunya a tope. Per exemple, en decidir que la fàbrica SEAT s'instal·lés a Barcelona quan la FIAT preferia una altra ubicació. Una de les deu mentides sobre Catalunya que l'historiador Jordi Mata va desmuntar a la revista Sàpiens del mes de març del 2013.

Tamames va matisar que “no volia dir amb això que Franco tingués una especial delectació per Catalunya”, demostrant que la ironia també pot ser amoral.

Tota aquesta argumentació per concloure que la frase “Espanya contra Catalunya és un sofisme brutal”. Al cap de deu minuts deia: “Per una temporada, 3 mesos, el que sigui necessari, se suspenen les competències de la Generalitat sobre els Mossos i se suspenen les competències de la Generalitat pel que fa als temes de convocatòries electorals del tipus que siguin, i se suprimeix tot això durant un temps fins que es torni a la normalitat. I no passa res!”

Aquesta és l'autonomia i la sobirania que té Catalunya per la majoria dels espanyols. A Espanya, la unitat de la pàtria està per sobre del concepte de democràcia. Com ho està també la monarquia.

Una estelada a Nova York

Aquesta setmana, l'Associació Vinícola Catalana va fer un acte de promoció de les diferents DO catalanes a l'Institut Cervantes de Nova York, després d'haver llogat l'espai.

Segons l'ABC, hi va haver moltes queixes i malestar a les xarxes socials perquè algú va penjar una estelada al patí on se celebrava la presentació i també pel mapa que acompanyava aquesta promoció (a la foto). Un mapa que ja fa 3 o 4 anys que l'AVC utilitza i mai havia generat cap problema. Només faltaria! El rotatiu madrileny titulava la notícia així: “El Cervantes de Nova York canviarà la seva política d'actes per evitar accions com la de l'estelada.” El diari va parlar amb el seu director, Ignacio Olmos, que va lamentar els fets i els va considerar “d'abús de confiança”. El responsable afirma que va ser “un autèntic ensurt” i un episodi “francament desagradable”. Explica que va ser un americà qui va penjar l'estelada “amb l'objectiu d'identificar la zona de procedència dels vins”. Esperem que un acte tan ofensiu com aquest no es torni a repetir mai més a cap IC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.