Opinió

LA GALERIA

Últim vals a la Copa

El comiat de Sopa de Cabra a la Copa, el 2001, va estar marcat per la mort de Pau Cardona i l'absència del seu germà Joan, ‘Ninyín'

Hem viscut grans nits al passeig de la Copa, l'espai de les barraques i l'escenari musical per excel·lència de les Fires de Sant Narcís de Girona. La Copa ha estat i és un escenari desitjat per molts grups gironins: tocar a casa en plena festa major, davant dels col·legues i d'una multitud de gent més o menys receptiva és el somni de qualsevol músic local que puja per primera vegada a un escenari.

Algunes bandes també han triat la Copa per acomiadar-se de la millor manera possible i fer-hi el seu últim vals: el dissabte 3 de novembre del 2001 –parlant amb propietat, ja era la matinada del diumenge–, Sopa de Cabra hi va oferir el seu últim concert a Girona (almenys ho va ser en aquell moment) en la recta final del seu primer comiat. Les del 2001 van ser les Fires de Sopa de Cabra, que fins i tot van exercir com a pregoners des del balcó de l'ajuntament, el divendres 26 d'octubre. Aquell últim concert d'ara fa 15 anys, amb la Copa plena com mai, va tenir un regust de tristesa afegida. Pau Cardona, el germà de Joan Ninyín Cardona, guitarrista de la banda, havia mort el dia anterior amb només 40 anys. En Ninyín, també malalt i molt afectat, no va poder tocar aquella nit a la Copa. Sí que ho va fer uns dies després, per tocar només alguns temes, en l'adéu de Razzmatazz, que per a ell sí que va ser definitiu, ja que va morir el 20 de gener del 2002, als 42 anys. En Ninyín feia anys el 29 d'octubre, dia de Sant Narcís, patró de Girona, i per celebrar el seu 43è aniversari com si estigués present en una nit eterna a l'esplanada de la Copa, el seu amic Isidre Pallàs va repartir aquella nit de Fires del 2002 entre la vella guàrdia de les barraques un número especial de Ketdiuen?!, el fanzín que tots dos havien fet en aquells anys vuitanta de cases ocupades, rock'n'roll i somnis de carrer.

Uns anys després, el 5 de novembre del 2005, un altre destacat grup gironí, Without, va triar també la Copa per dir adéu després d'una dècada de trajectòria musical. Amb el seu punk pop o hardcore melòdic Without va deixar un gran record en molts aficionats al rock alternatiu i el seu llegat va continuar amb Miau Miau i altres projectes que van tirar endavant alguns dels seus membres com ara Tom Hagan i Bullitt. Les generacions musicals passen, però la Copa continua sent l'escenari dels somnis, les grans nits i els adéus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia