Opinió

A la tres

Cristiano, Messi i el procés

“I si resulta que les investigacions contra Messi o Neymar també tenen a veure amb el procés?

Tothom ha de ser responsable dels seus actes i, per tant, pagar pels seus delictes, de forma proporcionada. Per tant, Leo Messi va defraudar 10,1 milions d'euros i ha estat condemnat a 21 mesos de presó i a pagar 3,5 milions d'euros de multa –que se sumen als més de cinc que ja havia pagat en una declaració d'Hisenda complementària. I si Samuel Eto'o en va defraudar gairebé quatre i la fiscalia li demana 10 anys de presó –la diferència de petició de pena vindria perquè no ha tornat ni un euro...– o si Neymar, o algú del seu voltant, va fer trampes en el seu fixatge pel Barça –aquest cas, confesso, no l'entenc: la fiscalia va fer reobrir el cas basant-se en el fet que el Reial Madrid no havia aconseguit el seu fixatge quan la seva oferta era millor...–, doncs que la justícia actuï i que ho faci ràpid.

Dit això, sorprèn la diferència de tracte. Quan el Madrid va fitxar Bale van desaparèixer uns 10 milions d'euros i ningú investiga el jugador per corrupció entre particulars... suposo que perquè ningú va fer una oferta més alta, seguint el criteri de la fiscalia. I ara resulta que el que tothom sabia, perquè ho sabia tothom i només cal buscar a l'hemeroteca quants cops ens hem preguntat com pot ser que cobrant més o menys el mateix, Messi pagui molts més impostos si estan subjectes a la mateixa legislació, s'ha confirmat: Cristiano Ronaldo és un defraudador. I el portuguès no s'hi posa per poc: 150 milions d'euros des de l'any 2009 no han tributat els seus impostos a l'Estat espanyol. Si 4,1 milions van representar gairebé dos anys de presó, 150 serien...

En tot cas, la justícia actuarà (suposo), indagarà si les denúncies fetes públiques ahir, amb papers, són certes (suposo), i ja veurem com acaba tot plegat. Això sí, a mi tot això em treu el meu instint més primari i, a risc d'equivocar-me molt i molt, em sembla que la pressió del fisc i de la justícia sobre els jugadors del Barça no s'assembla a la que hi ha sobre els del Madrid. I encara més: i si tot això també formés part de l'operació Catalunya contra el procés?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia