Opinió

A la tres

Forcadell, del TSJC al món

“La manera barroera de fer de l'Estat espanyol ens ajuda com res a internacionalitzar el procés català

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, declararà avui en qualitat d'imputada davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per un presumpte delicte de desobediència, per haver admès a tràmit dues resolucions presentades per JxSí i la CUP sobre el referèndum d'autodeterminació que s'ha de fer aquesta tardor. Pel mateix motiu, també han estat imputats els quatre membres de la mesa del Parlament que van votar a favor que aquesta resolucions es poguessin debatre. Els cinc, doncs, són víctimes d'un procediment polític que neix quan el govern espanyol decideix atacar un problema polític, el de l'encaix de Catalunya i Espanya, per la via judicial. El seu delicte, permetre que el Parlament faci política.

La presència de Forcadell al TSJC tornarà a sorprendre al món, com ja va passar en la seva primera compareixença. El món no entén que es pugui jutjar un president d'una regió d'Europa per fer una consulta no vinculant o que es pugui iniciar un procés judicial contra una presidenta d'un Parlament europeu pel fet de permetre que es debati la qüestió que actualment més preocupa en aquesta regió. No ens enganyem, el món, principalment, prefereix mantenir l'statu quo i no li agrada que hi hagi un territori que vulgui exercir el dret d'autodeterminació. Però, abans de res, el món no entén com és que no es pot votar. I, encara més, el món acceptarà el resultat d'aquesta consulta, sigui quin sigui, com faran els catalans.

La internacionalització del procés ha estat motiu de burla en moltes ocasions des del govern espanyol i els seus socis de Ciutadans i el PSOE. Cada cop, però, és més evident que la feina s'està fent i que s'està fent bé. El degoteig de polítics o entitats que prenen partit a favor que Catalunya voti no para de créixer. Ara fins i tot, el Foreign Office admet contactes amb Catalunya “que podrien molestar el govern espanyol”. Aquesta feina ha de seguir. La pedagogia mai sobra. Però l'Estat espanyol, amb la seva barroera manera de fer, ens està fent la feina. I avui en serà un altre exemple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia