De reüll
La dieta de l’àvia
Alvocats, quinoa, llavors de xia, infusions de cúrcuma i de gingebre. Són alguns dels aliments que de mica en mica es van fent lloc als prestatges dels supermercats, i de retruc, a la nostra dieta. Després de gairebé un mes d’excessos –podríem afirmar que les festes de Nadal gairebé comencen a mitjan desembre– qui més qui menys comença l’any amb el propòsit de fer una vida més saludable. Una nova dieta amb productes que fins fa pocs anys ens eren pràcticament desconeguts. Una altra de les opcions que proposen revistes especialitzades i dietistes són els anomenats smoothies, que no deixen de ser uns batuts que recomanen prendre a primera hora del matí i que contenen totes les verdures inimaginables i condimentades amb unes herbes que no sabria on trobar. Els anomenen superaliments perquè són idonis per a gairebé qualsevol mal. Davant d’un plat d’una deliciosa amanida de canonges és inevitable pensar en la dieta que ens feia seguir l’àvia. Macarrons gratinats al forn, llom amb samfaina, tall arrebossat, estofat de sípia o simplement un deliciós puré de patates amb ingredients secrets. Segurament no són els menjars més equilibrats però de ben segur que donaven una gran dosi d’energia per continuar la jornada que encara ens quedava per completar. Formen part de la cuina de les àvies i també són superaliments.