Opinió

opinió

Raons per ser independents

Catalunya té la gran oportunitat històrica de tornar a ser rica i plena, recuperant espais de llibertat que mai es poden aconseguir pidolant

És evident que un país com Catalunya, que celebra la seva festa nacional commemorant una derrota, que no ha estat mai acceptada, sempre hagi cregut que era possible una victòria mitjançant la força de la raó. Amb la creació de la UE, el desig històric de Catalunya de formar part d'un òrgan de poder polític superior, en el qual poder-se integrar, s'ha convertit en una realitat possible. Per altra banda la por d'una Espanya capaç de fer sortir els tancs al carrer, per impedir la independència de Catalunya és impensable en l'actual societat del coneixement i dins del marc de la UE. La continuació de l'actual victimisme de Catalunya, pidolant recursos econòmics a Espanya, és propi d'una colònia i d'un poble servil incapaç de reconèixer els resultats positius del seu aprenentatge polític durant els 30 anys d'autonomia, que l'ha convertit en un país amb els suficients coneixements polítics, per poder apostar clarament per la seva proclamació com a estat independent, dins del marc de la UE.

De manera molt elemental i senzilla, les principals raons que justificarien la proclamació de la independència de Catalunya, podrien ser:

– Catalunya ha superat satisfactòriament el seu aprenentatge polític.

– En un mercat globalitzat, l'Estat espanyol ha deixat de ser comercialment cabdal per a Catalunya.

– Les relacions fraternals de Catalunya amb Espanya segurament millorarien en el marc de dos estats europeus independents.

– La independència de Catalunya només depèn d'ella mateixa i dels pactes que es puguin establir amb la UE.

Catalunya té la gran oportunitat històrica de tornar a ser rica i plena, recuperant espais de llibertat que mai es poden aconseguir pidolant sinó conquerint. Una vegada més cal estar per la feina, que és prou engrescadora per lliurar-s'hi en cos i ànima.

President d'Eurosenior



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia