Opinió

opinió

JOAN ROGET

Orgull de ser empresari

Tenir empresaris propers és garantia de tenir un motor d’innovació que empeny tota la societat

L’experiència de la pandèmia ha amplificat l’orgull que senten els empresaris pel fet de ser-ho. Certament la pandèmia ens ha demostrat la utilitat de disposar d’empreses properes. I hem patit la feblesa de no disposar de prou empreses properes que produïssin materials que desesperadament necessitàvem per sobreviure, com mascaretes, alcohols, respiradors, guants, etc. Empresaris responsables de tots els sectors han tirat endavant, endeutant-se, en temps incerts per mantenir llocs de treball, tot encomanant-se a millors temps un cop la pandèmia passés. I seguir cuidant, tot i els confinaments i els desconeguts riscos del virus, el correcte estat de les instal·lacions per poder arrencar més endavant. D’altres han treballat, amb el suport responsable dels treballadors de les empreses essencials, perquè no faltés res a les persones que, confinades a casa, esperaven que tot passés. Durant la pandèmia, els empresaris han estat amb un ull assegurant els subministraments a la societat i, amb l’altre mirant al futur. No han deixat d’estar a l’aguait del tren evolutiu que no es pot escapar si es vol assegurar el benestar de la societat a la qual se serveix. Em refereixo a la urgència de treballar per a la sostenibilitat mediambiental de tota activitat humana. Un entorn favorable per a l’ampliació i creació d’empreses és la garantia que les noves empreses i instal·lacions intel·ligents en la sostenibilitat mediambiental les tenim a la vora i, a més, al més aviat possible. 

L’empresari sap anticipar el que la societat espera d’ell, de les empreses en moments de nous reptes com els actuals. Tenir empreses és la garantia que els nostres joves gaudeixen d’ocupació de qualitat a la vora, que les escoles de formació professional i universitats es beneficien d’una demanda de professionals qualificats, que aquests centres educatius evolucionaran per seguir oferint una formació actualitzada amb les necessitats exigents del moment i identificades amb rigor per les empreses. Tenir empresaris propers és garantia de tenir un motor d’innovació que empeny tota la nostra societat. L’empresari és el motor per trobar i implementar solucions innovadores per a la sostenibilitat del planeta. Els centres de recerca i innovació viuen de l’energia i vitalitat dels empresaris que volen assegurar el futur de les empreses i, per tant, els llocs de treball.

Certament l’empresari és una espècie diferent d’una certa mal entesa societat del benestar de persones que no volen riscos ni sacrificis, sinó tenir-ho tot assegurat amb poc esforç. Per això celebrem que la iniciativa de fa quatre anys de Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball Nacional, finalment hagi estat recollida per la Generalitat de Catalunya, que ha declarat el 27 de juny com a Dia de l’Empresa a Catalunya. Aquest dia es reconeix públicament el sacrifici i dedicació de l’empresari. És un acte de justícia que aquest col·lectiu també tingui un dia per reconèixer la seva tasca i esforç. I, si no és demanar massa, aquest dia preguntem-nos què hem de fer perquè n’hi hagi més, d’empresaris, persones exemplars, que dinamitzin la nostra societat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia