Opinió

Mirades

L’emissora municipal agafa ritme

Girona FM s’està convertint en la ràdio de la ciutat, la que dona veu a les entitats, als ciutadans i als actes que s’hi fan

Girona FM, l’emissora municipal de la ciutat que es pot trobar al 92.7 del dial o per internet, va començar a emetre com a tal als estudis del carrer Balmes de Girona el novembre del 2019 i va tenir una abrupta aturada a causa de la pandèmia i de les condicions en què va agafar el relleu del que havia estat FEM Girona, l’emissora de la Rambla que van capitanejar durant tants anys Julià Bernabé i Eduard Cid. La necessitat d’adequar a la legislació vigent una freqüència municipal va fer que es convoqués un concurs, que va guanyar Digital Hits, que assumeix una part de la programació. L’any passat es va convocar un concurs per a la direcció de l’emissora, que va guanyar el periodista Oriol Mas, amb una llarga trajectòria primer a Ràdio Palamós i Ràdio Costa Brava i sobretot en aquest diari i com a cap dels serveis informatius de Televisió de Girona abans de ser coordinador durant set anys de l’oficina de comunicació de l’Ajuntament de Girona. Al mes de setembre es va incorporar al càrrec.

L’emissora municipal vol parlar de la ciutat des de totes les òptiques possibles. En la darrera Setmana dels Rahola, el dia que es va parlar de la ràdio amb Carme Martínez, directora de Ràdio Girona; Clara Jordan, delegada de Catalunya Ràdio, i la doctora Sílvia Espinosa, responent al públic, es va explicar que les emissores generalistes tenen una altra funció i que s’han quedat sense espais per tractar de la política municipal i del dia a dia de pobles i ciutats a excepció d’algun fet periodísticament molt rellevant. Aquest és, doncs, el paper de les emissores municipals.

Amb Oriol Mas al capdavant, Girona FM ha agafat velocitat de creuer. La darrera gran aposta ha estat per l’esport. La tertúlia matinal dels dilluns, el Girona en joc els dilluns a les 3 o el Gent de bàsquet de Jan Torrent els dimarts. I sobretot les retransmissions en directe. Fins ara seguien els partits del Girona de futbol, però des de fa dues setmanes cobreixen el bàsquet masculí i femení, que fins ara ningú retransmetia de manera íntegra, amb Pau Villafañe i Clara Julià al capdavant.

La ràdio emet les 24 hores, però la programació pròpia comença a les 9 amb un programa despertador matinal, continua amb una tertúlia en què hi participen més de vuitanta representants de tot el teixit social, econòmic i cultural de Girona, i continua amb el magazín conduït per Saïd Sbai, amb Arnau Vila a la part tècnica, pel qual passen tota mena de protagonistes. Arriba després el torn dels informatius, amb entrevistes a actors de l’actualitat primer i després amb l’informatiu amb Pau Villafañe.

De 3 a 4 arriben els programes de contingut: Garcia & Terribas associats, Tots som GEiEG el divendres, Faldilles alineades –premiat per la Federació Catalana de Bàsquet–, Escacs en joc o Voluntaris.cat. També hi ha programes de música i Girona entre bastidors, de Fira de Girona. I molta presència de la ràdio al carrer, com el 8-M al voltant del Dia de la Dona, l’Expo-jove o Sant Jordi. I una aposta clara per distribuir els continguts en format pòdcast. El que li pertoca a una emissora municipal: que la ciutat i la seva gent en siguin les grans protagonistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.