Opinió

De set en set

Benvinguts al tros

Des d’abans de la guerra de l’avellana de fa trenta anys fins a la recent crida de la Revolta Pagesa que va portar centenars de tractors entrant per la Diagonal de Barcelona, el malestar que ha fet sentir el camp català ha estat tan constant com justificat. I ni els organitzadors d’aquelles històriques manifestacions d’Unió de Pagesos ni les d’ara de Revolta Pagesa i d’altres moviments sorgits pel suposat apoltronament d’aquell primer sindicat agrari, no poden mirar-se de cua d’ull. Tots sumen per fer-se sentir i mostrar com n’és de difícil la supervivència del sector i com se les han d’empescar per anar tirant davant d’una administració que no acaba de posar-los-hi tot una mica més fàcil. Aquest cap de setmana se celebrarà una nova edició del Benvinguts a Pagès La Festa, una iniciativa que vol donar a conèixer els productors del país, que obren les portes del seu tros i de la seva granja per ensenyar qui hi ha darrere dels aliments de proximitat. Veuran que és una feina tan dura com necessària i apassionant per a qui la duu a terme. Avui i demà poden triar entre més de 450 experiències agroturístiques que hi haurà de manera simultània a tot Catalunya, en explotacions, allotjaments, promotors d’activitats, elaboradors i restaurants. Ara que el sector està tan tocat, vagin al tros i vegin com n’és d’important el consum i la compra de productes de proximitat. Ara que l’hort viu esplendorós la primavera i que albercocs o cireres es troben en el punt àlgid, podran gaudir de la pagesia en un ambient festiu. Aprofitin per empatitzar amb el pagès i el ramader.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.