Opinió

Mirades

El Musicant de Campllong, al juny

Ekaterina Záytseva obre un festival que programa Pep Gimeno ‘Botifarra’, Els Amics de les Arts, Elena Gadel i Joan Isaac

El Musicant de Campllong, el Festival de Música del País, arriba a la seva 21a edició amb canvis significatius. El primer és que, després de dues dècades, deixa de fer-se a finals del mes d’agost i comença avui mateix. Això sí, a redós de l’església parroquial de Sant Quirze, símbol d’aquesta població. Aquest avançament en el calendari va acompanyat de la novetat d’un Village & MusicanTast, un espai on de dijous a dissabte es podran degustar una selecció gastronòmica de tasts oferts amb la complicitat de Xicu de Toro del restaurant Local Social de Campllong. Tot plegat amb una nova expressió artística del festival que es presenta a través de Bonart Cultural amb una renovada imatge gràfica i visual i la creació del pin d’or, amb el logotip original que ha estat elevat a icona de distinció d’honor. Amb aquest pin es volen reconèixer artistes del país en el camp de la música i també aquelles persones que hagin destacat per la seva aportació i valors a favor del festival.

I és que aquest festival de música de país que organitza l’Ajuntament de Campllong, amb el suport de la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Gironès, l’Institut Català de les Empreses Cultural i la Generalitat, no podria tirar endavant sense el suport de moltes empreses que, des de fa molts anys, permeten que sigui una rara avis dins del panorama dels festivals d’estiu, perquè sempre ha programat música de país. I si les empreses són importants, ho són també les persones. Des de que l’agost del 2003 un grup de veïns van presentar un cicle de quatre concerts, el Musicant ha programat el bo i millor de la música de casa nostra, de Lluís Llach en un dels seus concerts de comiat dels escenaris, a Marina Rossell, Maria del Mar Bonet, Moncho, Xavier Ribalta, Albert Guinovart, Els Pets o Els Montgrins entre molts d’altres. Però també repertoris amb obres recuperades del patrimoni català com El Cant de la Sibil·la, Cançó d’amor i guerra, música barroca del segle XIII de la catedral de Girona o produccions pròpies com el musical Isabel Cinc Hores, d’Antoni Mas i Bou.

Aquest any s’han fet actes de presentació al Foment de Girona i el 5 de juny a la Farinera Teixidor, on va actuar Queralt Bosch acompanyada per Albert Bosch i Anna Espejo. Es van fer per anunciar un cartell engrescador. Avui actua Ekaterina Záytseva, guitarra catalana. Demà, dijous, serà l’hora de Pep Gimeno Botifarra i Xiomara Abelló, en el que es presenta com una nit de música valenciana. Divendres, el plat fort, Els Amics de les Arts amb el seu espectacle Les paraules que triem no dir. Dissabte serà el torn de la gran Elena Gadel, que presenta La dona que em vesteix. I diumenge tancarà aquest XXI Musicant Joan Isaac amb 50 anys de cançons i 70 de vida. Un excel·lent cartell amb música de primer nivell a preus molt assequibles. El que no canviarà serà la presentació de Lluís Falgàs, el periodista de TVE i articulista d’aquest diari que no només no es jubila, sinó que continua ferm, presentant gent i convidant polítics de primera línia. Això sí, molts dels que darrerament hi han passat, han deixat poc després el seu càrrec. Aquest any, el conseller Mascort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia