Opinió

Lletra petita

El mentrestant d’Illa

“Parlo de beneficis palpables i objectivables, més enllà d’objectius de futur com un país lliure i just que es preocupi perquè ningú es quedi enrere

En el seu discurs d’investidura Salvador Illa va donar les gràcies a Pere Aragonès i va afirmar que no tenia cap dubte que havia deixat un país millor de com l’havia trobat. Segurament és una frase una mica agosarada. Sobretot perquè hi ha moltes qüestions que afecten el dia a dia del ciutadà que el govern republicà ha deixat pendents. Per exemple: poder tenir més pel·lícules en català als cinemes; que es despleguin polítiques més valentes contra el racisme, el masclisme i els discursos d’odi; actuacions ràpides contra la sequera i d’adaptació a l’emergència climàtica, i que no m’hagi d’esperar quatre mesos perquè un dermatòleg em miri una piga sospitosa.

Veurem fins a quin punt el nou president socialista serà capaç de deixar, com diu ell, un país millor del que ha trobat, o no. Per això també és interessant veure què ha deixat Pere Aragonès rere el seu pas. Parlo de beneficis palpables i objectivables, més enllà d’objectius de futur com aconseguir un país lliure i just que es preocupi perquè ningú es quedi enrere. Per exemple: el que més m’ha agradat és que he pogut anar a la farmàcia a recollir gratuïtament un producte menstrual sostenible. Crec que aquesta mesura de la conselleria d’Igualtat i Feminismes no s’ha valorat prou. Una iniciativa concreta, que té en compte la realitat de la regla i el que els costa a les dones i que ho fa des del punt de vista sostenible. En segon lloc l’ampliació de la T-Jove als 30 anys: els que tenim fills que van creixent també ho agraïm. Un benefici per a la butxaca i també una mesura a favor del transport públic, que prou falta que fa potenciar-lo. El número tres és el topall del preu del lloguer dels pisos, que també tindrà repercussió quan aquests fills es puguin independitzar, si és que llavors encara es compleix. Aquest seria el meu podi particular. Els resultats electorals i la tírria que es tenen entre ells els partits independentistes fan impossible de forma immediata materialitzar l’objectiu final que molts volem. Que almenys el mentrestant no espatlli res.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia