Opinió

De set en set

Nens antisistema

Per sort, les festes majors del país estan plenes d’actes anomenats “alternatius”, organitzats per colles o entitats al marge del programa oficial de l’Ajuntament. Les festes són vives si són populars, si el jovent s’organitza i complementa la programació institucional amb actes que l’enriqueixen i la retorcen amb inventiva i provocació. La sàtira i la crítica són el pilar de molts d’aquests actes populars, des dels versots dels diables fins a la decoració de les barraques.

L’escàndol que ha provocat un taller de guerrilla urbana de la colla dels Blaus a la festa major de Granollers és del tot desproporcionat. Es treu de context un acte amb esperit gamberro, se li atribueix una intencionalitat ideològica que no tenia, omple hores de televisió a Madrid i es crea un incendi de tal magnitud que acaba intervenint la fiscalia de menors. La gran preocupació de la fiscalia, que ha demanat ajuda als Mossos d’Esquadra, és saber si hi ha hagut menors en situació de desemparament o desprotecció participant en l’activitat.

A Catalunya 400.000 infants viuen en situació de pobresa; són un 33% dels nens i nenes segons l’Institut d’Estadística. Això sí que hauria de ser un escàndol polític i mediàtic que hauria de tenir treballant sense descans la fiscalia de menors, la consellera Parlon i tots els qui han posat el crit al cel per un joc de fer punteria. Si no volen que els infants es tornin antisistema, el millor que poden fer és aconseguir que el sistema els protegeixi d’allò que és veritablement important i els garanteixi un sostre, tres àpats al dia i calefacció a l’hivern, cosa que tres de cada deu infants a Catalunya ara no tenen garantida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.