Opinió

Marea alta

Mediterràniament

Cada dia 700 tones de residus plàstics s’aboquen al Mediterrani, un mar que ha passat de ser font de vida i d’inspiració per a campanyes publicitàries a abocador oficial de tota la conca. O el que és el mateix, un mar de merda. Cada dia, els experts ens alerten de l’estat deplorable del fons marí, de l’escalfament de l’aigua i de les conseqüències de viure en un dels mars més contaminats del món.

Encara que el Mediterrani és només una petita part de la superfície d’aigua salada del món (no arriba a l’1%), però també és una de les reserves de biodiversitat més important. És un mar petit però un gran mar. Actualment, el 89% de la contaminació que arriba cada dia a aquestes aigües ve de la superfície terrestre: aigües residuals, trànsit marítim, massificació turística... La majoria de nosaltres no decidim ni com es gestionen les aigües residuals ni el model de trànsit marítim. I, evidentment, no tots ens guanyem la vida al sector turístic. Realment, es pot canviar? No. Però podem comprar.

Comprant prenem les decisions més importants per a la nostra economia i per al planeta. Buscar productes naturals, sense plàstics, de materials reciclables i biodegradables és un petit pas per salvar aquest mar i viure una mica més mediterràniament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia