Opinió

Mirades

El ‘cristo’ del rei amb la Bárbara

Surten fotos de l’emèrit i l’artista besant-se, diuen que n’hi ha més i vídeos durs i molts periodistes fan com si tot fos nou

Vaig trobar sensacional la piulada que va fer la gent d’El Mundo Today el dia que es van publicar a la revista Privé les fotos del rei emèrit amb l’actriu Bárbara Rey petonejant-se: “La reina Sofia comença a sospitar que el seu marit li va ser infidel amb Bárbara Rey.” Les fotos són de 1994, es veu, i ara hi ha una gran discussió sobre si les va fer la persona que sembla que les ha venut, el fill de la Bárbara que es diu Ángel Cristo, o un germà de la petonejada que ja és mort. Francament, això no té cap importància, però que les va fer el cercle més íntim de l’actriu i vedet, això és segur, de la mateixa manera que ho és que han sortit d’aquí i algú ha cobrat. I que això alimentarà programes d’entreteniment i fins i tot algunes tertúlies televisives i radiofòniques serioses per la part política que es veu que ara alguns han descobert a l’afer. Una altra que podria ser d’El Mundo Today però que no ho és, és que la murciana María García García, coneguda pel sobrenom artístic de Bárbara Rey, li havia posat Sofía a la seva filla: Sofía Cristo Rey. Cognoms inquietants durant la Transició.

Què volen que els digui de les fotos. No m’interessen. Sabia que existien com sé que n’hi ha d’altres de més picants i fins i tot vídeos, diuen. Bárbara Rey no era ximple i les paelles i el que venia després ho va fer enregistrar i d’això en va viure, diuen els que ho saben, a base dels pressupostos de l’Estat, encara que fos presentant programes de televisió. La vaig conèixer quan estava casada amb el domador i a aquest el va mossegar un lleó o un tigre a Girona. Des de la producció de Cita a las cinco, un programa de Basilio Rogado que es feia per a tota la cadena, em van ordenar que portés a Ràdio Girona la seva dona. Ángel Cristo estava hospitalitzat i vaig anar a buscar la senyora al circ. Ja havia fet alguna pel·lícula ensenyant tot el que tenia o aquella escena eròtica amb Rocío Dúrcal, la primera escena de lesbianisme explícit al cinema espanyol. Tenia un gran cos i li recordo unes cames molt llargues. Devia ser a principi dels anys vuitanta. Es comportava com una diva i vivia en una rulot.

Explico tot això no per les fotos de l’actriu ni pels seus companys de llit. Però em sembla força indignant que una cosa que se sabia, que està publicada a revistes estrangeres, ara sigui objecte de debat per part de grans periodistes espanyols. Ho sabien? Ho sabien i van callar perquè era el rei i no tocava o no agrada a alguns dels seus editors. Van callar i ara parlen amb la boca petita, com si tot això fos només un afer per a les revistes del cor. No, és una qüestió d’estat i es van gastar molts diners de l’erari públic per comprar silencis. I del Cesid, que es va ben lluir com s’ha demostrat, com ho va fer després el CNI amb la Corinna. Mirin si ho sabia tothom que al llibre Les pilotes dels Borbons ja s’explicava tot allò que havia estat publicat als llibres d’història i a les revistes estrangeres. Aquí, silenci per raó d’estat. La monarquia com a model era el que ens venien. Una família catòlica regna per la gràcia de Déu. I un be negre. Tenia el rei afers notoris i això li va costar el tron. Va fer-li tres fills a la seva dona, discreta, filla de reis i germana de rei derrocat, i que ho va aguantar tot perquè anava al seu aire. Però el que no poden dir molts periodistes és que no sabien què feia o no tenia interès informatiu. És clar que ho sabien!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia