Opinió

Llits de subhasta

Avui, aconseguir un hotel a preu raonable en moltes ciutats és una tasca gairebé impossible

És una sort que Girona no tingui cap esdeveniment rellevant en el calendari o prou rellevant, excepte Temps de Flors, per adquirir la dinàmica que ja està afectant moltes ciutats del país: una mena de febre que trenca tots els fonaments de l’ètica i l’honestedat i que capbussa aquestes ciutats en el món permanent de l’especulació.

Avui, aconseguir un hotel a preu raonable en moltes ciutats és una tasca gairebé impossible si la cerca de places coincideix amb alguna activitat que mou les masses, com ara una gran fira, un gran concert o una final esportiva (no hi compto la copa Amèrica perquè la seva repercussió real a la ciutat de Barcelona és mínima). Hotels en els quals passar una nit costava entre 90 i 150 euros, poden arribar a oferir habitacions a preus que oscil·len, també per un sol dia, entre els 600 i els 800 euros; sense cap mena de vergonya ni remordiment.

Aquesta subhasta s’està estenent a moltes ciutats, però també a molts àmbits, com el dels preus dels bitllets de trens i avions, que sembla que igualment han trobat el gust per l’especulació i la fluctuació. No seria d’estranyar que, de la mateixa manera que molts mitjans publiquen els índexs borsaris, molt aviat veiem publicada l’escala de preus dels hotels o dels transports, perquè la seva variabilitat comença a ser diària i extrema. El problema, com sempre, és qui compra. Si una habitació que valia menys de 100 euros, un determinat dia s’acosta als 1.000 i hi ha qui la compra, l’hotel continuarà jugant amb els preus perquè sap que algú acaba picant; encara que es tracti d’un robatori en tota regla. El cas més exagerat que he vist és el d’un hotel de la ciutat de Pamplona on l’habitació costava 98 euros la nit, mentre que per San Fermín aquella habitació va passar a valer, també per una sola nit, 8.000 euros. I el més probable és que algun boig la devia contractar! El sector hoteler és el primer que es queixa davant qualsevol alteració de les seves dinàmiques; doncs potser que nosaltres també ens queixem de les seves barbaritats abans que aquesta mena de febrada acabi afectant tots els pobles i ciutats, més enllà de temporades altes, baixes o mitjanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia