Opinió

Això és la cua?

Més de 20 poblacions s’han sumat a la cursa organitzada per Oncolliga

Aquest divendres passat tothom que acudia a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners feia la mateixa pregunta: “Això és la cua?” “Doncs sí”, responien les persones que, protegides de la pluja amb el paraigua, persistien pacientment al carrer. Esperaven que els toqués el torn per recollir la samarreta “Corre per les mames”, dissenyada per lluir durant la cursa d’Oncolliga que està destinada a recaptar fons contra el càncer de mama. Amb una coordinació excel·lent i una amabilitat immensa, les voluntàries anaven entregant la camiseta i el dorsal corresponent al seu destinatari. Dies abans s’havia fet la inscripció per assistir a la marxa i realitzar la donació oportuna. La difusió de l’activitat havia estat de primera. Treballadors de fàbrica, botiguers, entitats, cantants famosos, institucions, centres educatius, ho anunciaven. Feien la crida a xarxes perquè la cursa per les mames de la població fos concorreguda. Així va ser: 1.075 participants van acudir aquest diumenge, 20 d’octubre, a la caminada. Petits i grans assistien al que va esdevenir una festa solidària.

Tocades les nou del matí, després d’haver-se realitzat un sorteig amb obsequis patrocinats per establiments cooperadors, començaven a sortir els primers corredors per anar-se incorporant a la marxa. Persones de totes les edats, xino-xano, anaven avançant per alguna de les tres rutes estipulades. I sí, es va aconseguir tenyir d’eslògans roses els indrets marcats. Un rosa que serveix per obtenir diners per una causa tan noble i necessària com és el projecte Guapes i Valentes. Aquest programa, que la seva màxima és “sempre al teu costat”, té com objectiu crear una xarxa de banc de perruques solidàries arreu del territori gironí. I, alhora, oferir ajuda psicològica amb un servei d’assessorament, d’atenció personalitzada i d’acompanyament, perquè es pugui encarar més bé tot el procés. S’intenta millorar l’autoestima i la qualitat de vida a les pacients. Més de 20 poblacions s’han sumat a la cursa organitzada per Oncolliga, fent palès que aquesta malaltia necessita la col·laboració de tothom per a poder seguir investigant, donant suport i guiant les persones afectades. La de Santa Coloma ha estat tot un èxit de participació, organització i bon fer. La cua era per un bon propòsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia