Opinió

Mirades

Un singular sopar d’estrelles

El Fòrum Gastronòmic de Girona va aconseguir reunir, cuinant en un sopar únic, els quinze restaurants amb estrella

Va ser un fet inèdit i cal esperar que no hàgim de dir que va ser l’únic. El dilluns 17 de març es van reunir en un àpat irrepetible els quinze restaurants de les comarques gironines que tenen estrella Michelin, vint en total, en el que va ser batejat com a Sopar Singular i que va tenir lloc a l’Esperit Roca, a la muntanya dels Sants Metges de Sant Julià de Ramis. Ho va aconseguir, de reunir-los, el Fòrum Gastronòmic de Girona, que s’havia inaugurat aquell mateix dia i que tan bé ha funcionat aquest any al Palau de Fires. De fet, el Sopar Singular va ser una conseqüència del Fòrum, en el qual els restaurants estrellats de les comarques gironines hi han participat. Feia goig, després de ser rebuts pels tres germans Roca, que ens van ensenyar les entranyes del projecte i ens van permetre accedir a la caixa forta i ben reforçada del Celler, on, entre paraules ben seleccionades del que és el secret de l’èxit dels germans, s’hi exhibeixen dues ampolles de vi: una del Mas Molla de Calonge, un vi de cultura pagesívola i amb biodiversitat, i un Arbois Pupillin, de la regió de Borgonya. Dues cares d’un mateix amor pel vi, del qual n’és un clar representant en Josep Roca, que en parla amb passió.

“Aquest sopar d’avui demostra el potencial gastronòmic de les comarques gironines”, va dir en un breu parlament Salvador Garcia-Arbós, director de programació del Fòrum, després que els cinquanta-cinc comensals que van tenir el plaer de degustar un sopar tan exquisit com complex de repetir rebessin amb un gran aplaudiment d’estima i agraïment els representants dels quinze restaurants, xefs, caps de sala, cuiners i cambrers que es van aplegar a la muntanya. Va ser el punt culminant del que vol ser i ensenyar el Fòrum, el potencial de la regió amb més estrelles per nombre d’habitants, “un territori d’estrelles”, com el va definir en Vador. Joan Roca, amfitrió, va cloure la trobada amb un cant al que havia representat aquest sopar: “Sembla que competim”, va dir, però la d’avui “és una mostra de la cooperació, admiració i ajuda que ens brindem entre nosaltres”. I sí, hi havia bon rotllo entre els representants que van servir set aperitius d’El Celler de Can Roca i Esperit Roca, plats del Massana, L’Aliança d’Anglès, Divinum, Empòrium, Castell de Peralada, Els Tinars, Miramar, Ca l’Enric de la Vall de Bianya i la Fonda Xesc i, a la part final, les receptes de Les Magnòlies d’Arbúcies, el Voramar de Portbou i Les Cols d’Olot, per tancar amb els petits fours de Bo.Tic, tot regat amb una selecció de vins notable, de la DO Empordà i la DO Montsant.

Va ser emocionant veure junts col·laborant els bessons de l’Empòrium, en Joan de Ca l’Enric, en Paco Pérez, en Pere Massana, la Cristina de l’Aliança, en Joan del Divinum, en Toni Gerez, en definitiva un munt de persones del màxim nivell gastronòmic que sabien que participaven en un acte únic. I esperem que es pugui repetir i que s’hi afegeixin més restaurants amb estrella, perquè n’hi ha molts que s’ho mereixen i hi treballen des de fa anys. Un fet inèdit, un sopar singular dins d’un Fòrum Gastronòmic que funciona i unes comarques amb nom propi dins la Regió Mundial de la Gastronomia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]