Max Cahner i Joan Coromines
Poc abans de fer el traspàs, Joan Manuel Tresserras va retre homenatge a Max Cahner, primer conseller de Cultura amb el restabliment democràtic (1980-1984). Una sala d'exposicions del Palau Moja du el nom de qui és considerat l'arquitecte d'aquest departament de la Generalitat. Tresserras sempre ha cuidat la relació amb els anteriors consellers, i amb aquest acte en presència dels exconsellers Jordi Vilajoana i Joan Rigol i de l'expresident Jordi Pujol oferia un gest de reconeixement a Cahner (1936) en uns moments delicats per a la seva salut.
Si els seus successors a la Generalitat han estat generosos amb ell, Cahner no s'ha quedat curt al llarg de la seva vida dedicada al país i la cultura. Aquests dies Cahner acaba de fer donació de les accions de la seva editorial, Curial Edicions Catalanes, a la Fundació Pere Coromines, de la qual va ser fundador després de la mort del lingüista eminent i patriota exemplar que va ser Joan Coromines. Entre els títols de Curial hi ha el Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana i l'Onomasticon Cataloniae, de Joan Coromines.
Cahner també ha donat a la Fundació Coromines la seva biblioteca personal, composta per 28.000 llibres i revistes, així com de la seva documentació com a editor, activista cultural i polític, inclosa la correspondència amb Joan Coromines i documents familiars de l'activitat pública i privada dels Cahner a Alemanya i Catalunya el segle passat. Aquest fons s'incorpora a la casa pairal de Pere Coromines a Sant Pol de Mar, seu de la Fundació Coromines, que manté una intensa activitat en la publicació de la correspondència de Joan Coromines amb els principals homenots del país.
N'acaba de sortir publicat el quinzè volum, l'Epistolari Joan Coromines & Joseph Gulsoy, la correspondència que el deixeble de Pompeu Fabra, Joan Coromines, va mantenir amb el seu deixeble i col·laborador, Joseph Gulsoy. Un volum de 800 pàgines a cura de Josep Ferrer i Joan Pujadas que va culminant l'edició d'una correspondència d'altíssim interès i valor. Ardida piràmide epistolar.