Opinió

LA COLUMNA

Entre l'opinió i la trista realitat

Els mateixos columnistes i gasetillers de la majoria de diaris madrilenys que amb tanta alegria van acollir la sentència del Tribunal Constitucional que rebaixava la força legal del nostre Estatut d'Autonomia, ara, després que el TC hagi declarat la coalició basca Bildu apta per concórrer a les eleccions municipals, abominen de l'alt tribunal acusant-lo de ser un titella del govern socialista que ha donat patent de cors a ETA per fer mal des dels ajuntaments. En un implacable article que publicava ahir el diari Abc titulat La justicia loca, Juan Manuel de Prada, després d'enumerar els mals que la decisió dels jutges del TC portarà a Espanya, concloïa l'escrit amb aquest terrorífic anatema: Caiga sobre ellos, y sobre sus amos, la sangre de las víctimas. D'altra banda, el rotatiu El Mundo feia referència, abans-d'ahir, a la reforma constitucional que el president de l'Equador, Rafael Correa, ha aconseguit fer efectiva gràcies a la seva aprovació en referèndum popular. Dels temes proposats, destacaven, entre altres, la vigilància governamental dels mitjans informatius privats, el control polític de la justícia i la prohibició de les curses de braus. Doncs, bé, de la manipulació de la premsa no estatal i de la justícia, El Mundo gairebé ni en parlava. Però sí de la prohibició de les curses de braus, cosa molt més important, pel que sembla, que el sotmetiment del poder legislatiu a la voluntat del señor presidente o la fiscalització dels mitjans informatius, si allò que diuen no li agrada al señor en qüestió.

Lluny de tanta estimació subjectiva, El Mundo explicava que un experiodista de televisió, Sebastián Martínez Ferraté, podria ser condemnat a Cuba a 15 anys de presó per un reportatge sobre la prostitució infantil a l'illa, emès el 2008 per la cadena Telecinco. La fiscalia cubana ha trobat una bona excusa per processar l'autor d'un treball que posa en dubte el sistema polític castrista: l'acusa de corrupció de menors. Això sí que és justicia loca!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.