Opinió

Apunts

‘Xapes'

Bé, ja ho han vist vostès: davant les creixents demandes que les matrícules dels vehicles de Catalunya hi portin el “CAT” i no la “E”, els venedors d'automòbils de segona mà han dit que aital operació perjudicaria molt les vendes, ara que la cosa va malament.

Fa alguns anys, el representant d'una d'aquestes associacions em va explicar que és justament quan l'economia va malament que les vendes d'automòbils de segona mà funcionen millor, ja que molta gent no té diners per pagar-se'n un de nou. Si ara es ven poc és perquè la crisi és la pitjor des de la del 1929, i això ni s'arregla ni s'espatlla perquè a la matrícula hi hagi o no el nostre “CAT”.

Abans, els vehicles hi duien un distintiu provincial. I també abans hi havia dificultats per vendre a Madrid automòbils matriculats a Barcelona. I també a l'inrevés, és clar.

Em consta que una de les raons que va escoltar José María Aznar per imposar la “E” a totes les matrícules (o les xapes, com deia ell) va ser aquesta, fet que ens ha de fer reflexionar sobre quina classe de govern hi havia a Espanya, que els venedors de vehicles de segona mà hi tenien tant de pes.

La raó que es dóna ara contra la inclusió del “CAT” és que a Espanya hi ha molta catalanofòbia. Perfecte. No ens diuen res que no sapiguem. Però en comptes de preocupar-se per les raons del fenomen i mirar de solucionar-lo, es fa tota una altra cosa. Ja que el problema no té solució, almenys amaguem-ho. El que no es veu no existeix: primera llei del pensament màgic infantil. I així va l'Estat, el país o com li vulguin dir vostès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.