Opinió

A la tres

Hollywood al Pentàgon

“La sorpresa ha estat el clam dels republicans per acabar amb la connivència entre les indústries militar i d'entreteniment”

En aquest mateix espai, fa un parell de dies, ens demanàvem com és que les retallades arriben a tots els racons menys a la despesa militar. En democràcia o en dictadura, és indubtable que el poder de l'estament militar –i de les indústries vinculades– es manté en nivells elevats. El matís és, potser, que se n'amaguen més o menys.

És un fenomen global que travessa ideologies i països. El paradigma, però, són indubtablement els EUA, la primera potència militar del planeta. Tothom tenim present les innombrables pel·lícules de Hollywood i sèries de televisió de temàtica bèl·lica o militar. Algunes són directament finançades per les forces armades americanes, com la cèlebre Top Gun,i la resta, en general, es troben amb una total predisposició i totes les facilitats d'accés a instal·lacions militars, avions, helicòpters, vehicles i fins i tot armament. Per contra, les produccions de temàtica pacifista solen trobar els més grans entrebancs i la nul·la col·laboració militar.

La sorpresa més recent, però, ha estat el clam dels republicans per acabar amb el que anomenen la “connivència entre les indústries militar i d'entreteniment”. Estan furiosos per l'accés que el Pentàgon estaria donant a la directora Kathryn Bigelow a la missió classificada més secreta de la història: l'assassinat d'Ussama ben Laden. No és que els republicans s'hagin tornat pacifistes de cop, és que Bigelow està preparant una pel·lícula del gènere panegíric militar sobre l'operació al Pakistan per eliminar l'enemic públic número u, que s'estrenaria en plena campanya electoral, amb Obama cercant la reelecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.