Opinió

LA GALERIA

L'hora de les petites grans obres

El nou govern municipal de Girona fa coses però queden assumptes que fóra bo posar a l'agenda. Per exemple, l'enllumenat de l'avinguda Josep Tarradellas

El nou govern municipal de Girona comença a fer coses, coses que feia anys que calia haver dut a terme i que semblava que no es farien mai. Per exemple, reparar les deficiències estructurals que afectaven el paviment de les places de Miquel de Palol i de Prudenci Bertrana, al barri Güell-Devesa. Arran de la construcció del pàrquing subterrani que aquestes places tapen, es va modificar l'aspecte urbà de la seva superfície, que es va modernitzar conceptualment.

Sí, són places de disseny, però a vegades els encarregats de materialitzar el projecte no acaben d'enllestir-lo bé, i queden a la vista defectes, diguem-ne, de construcció. Com el que hi havia fins ara a la zona central de les dues places, un petit desnivell que, així que queien quatre gotes, es convertia en una antiestètica i molesta bassa, que perdurava fins que l'aigua s'havia evaporat.

En aquests moments, s'hi està treballant per corregir l'anomalia, com es va fer dies enrere en una altra part del mateix lloc, a tocar d'un pas de vianants proper a un aparcament de girocletes. Sembla una operació senzilla, però si es té en compte els anys que feia que, després d'un ruixat, havíem d'esquivar l'inoportú toll sense que a cap regidor se li acudís que calia eliminar-lo, penso que hem d'aplaudir la iniciativa de l'Ajuntament.

Ara bé, encara queden assumptes que fóra bo posar a l'agenda. Per exemple, l'enllumenat de l'inici de l'avinguda de Josep Tarradellas, un tram viari, ample i ben asfaltat, que va del carrer de Pedret al carrer de l'Illa de Fuerteventura, just per on s'entrarà al pont sobre el riu Ter que l'ha d'unir al giratori que es troba darrere el Trueta. Aital tram no disposa d'il·luminació, de manera que els vehicles que hi accedeixen amb les curtes es fiquen a la gola del llop. Una gola que, compte, sempre hi ha qui la travessa anant o venint de la gran superfície comercial que hi ha al costat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.