el lector escriu

Resposta al Sr. Trubat

El 12 de juny, el pare de Manuel Trubat –noi que pateix paràlisi cerebral i va en cadira de rodes– es queixava en nom del seu fill de la impossibilitat d'accedir a les activitats d'estiu. L'Ajuntament d'Olot vol fer saber que:

En cap moment no s'ha dit que aquest noi no pogués participar en les activitats d'estiu. El que sí s'ha fet és informar el pare de l'activitat especialment indicada per a joves amb alguna discapacitat, cosa que aquest no ha acceptat. S'ha informat el pare que un camp de treball que es fa a Batet de la Serra, en una zona de difícil accés, no és l'activitat més adequada per a un noi que va en cadira de rodes; no podria ni accedir al lloc i menys participar-hi amb la resta de joves. No podria fer de paleta, pintor, jardiner, etcètera, que són les tasques a fer. Els tècnics van informar el pare que era l'activitat menys adequada per treballar la integració del jove.

El jove està matriculat al casal de natació per a joves de fins a 14 anys. No només s'ha fet una excepció per tal que el jove, de més de 15 anys, pugui participar-hi, sinó que –com s'ha fet els darrers anys– s'ha contractat un monitor de reforç per atendre'l. També se l'ha becat amb un 75% de l'import de la quota.

És voluntat de l'Ajuntament poder integrar al màxim els joves amb discapacitats a les activitats que sigui possible, però procurant que no comporti l'efecte contrari en la persona. Sempre que els professionals han considerat que es pot fer un treball d'integració positiu, s'ha procurat que aquests nens i nenes participessin en les activitats generals. L'Ajuntament ha estat treballant des de fa anys amb el Patronat Joan Sellas Cardelús per poder oferir un casal a infants i joves amb discapacitat amb la voluntat que puguin gaudir d'activitats com la resta, i juntament amb l'associació Crisàlide, organitza cada any un curs de formació monogràfic sobre inclusió de nens amb discapacitats en activitats de lleure per als monitors que treballen a l'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.