Opinió

Apunts

Contuberni

Si us plau, llegeixin aquesta traducció lliure del fragment d'un discurs pronunciat el primer d'octubre del 1975: “Tot obeeix a una conspiració maçònica i esquerranista en la classe política, en contuberni amb la subversió comunista en la social...” Les va pronunciar el dictador Francisco Franco en una gran concentració espontània de masses a Madrid en adhesió indefallible a un règim que tornava a ser el pària d'Europa per l'execució de cinc condemnes de mort. Per cert, que sembla que va ser en aquest acte que el general va contraure un refredat que el va empènyer cap al final.

Bé, i per què evoco aquestes paraules? Doncs perquè després dels aldarulls de València de la setmana passada no van ser pocs els dirigents populars, atiats pels columnistes de sempre, que van afirmar que tot obeïa a una conspiració, a un contuberni. Al darrere del qual, qui hi havia? Sí, home (i dona), l'encerta: Rubalcaba en persona.

Per a mi, amb la capacitat de moure fils que sembla que té aquest home, és un misteri que en les primàries del PSOE s'imposés a Carme Chacón per tants pocs vots. Però encara és més misteriós que perdés les eleccions generals espanyoles. No s'entén de cap de les maneres. ¿Potser Mariano Rajoy va trobar algun material estil kriptonita que aturava els poders malèfics del seu adversari?

O això, o bé el discurs neofalangista que es va sentir a València i que se sentirà cada cop que hi hagi algun aldarull al carrer és el que debò pensen els que el pronuncien.

Per Déu, és que no veuen que tothom se'n fot?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.