Opinió

LA GALERIA

Posar ordre a Palafrugell

El canvi de mossèn obeeix a l'estratègia de modificar les polítiques de l'anterior rector

Les organitzacions i les entitats que tenen presència a Catalunya acostumen a efectuar la seva pròpia divisió territorial. Ho fan per una qüestió pràctica i operativa i se solen comparar els resultats de les diferents demarcacions per avaluar l'efectivitat de cada delegació o sucursal. Aquesta fórmula de trossejar la geografia és habitual en les entitats de crèdit o d'assegurança, però també en les empreses comercials, en les entitats socials i ecologistes, en els grups polítics i sindicals i fins i tot en les entitats religioses.

Fa dies que corre per la vila que una d'aquestes organitzacions ha donat instruccions al seu representant perquè “posi ordre a Palafrugell”. Es tracta del prelat de Girona de l'Església catòlica, que va enviar el nou rector amb aquesta consigna. El canvi de mossèn no era una simple substitució periòdica, el canvi obeïa a una estratègia estudiada perquè el nou arxipreste modifiqui les polítiques que havia instaurat el rector anterior. En aquest mateix pack hi anava inclòs el trasllat del darrer frare descalç, Joan Badia, que exercia com a mossèn de la parròquia de Mont-ras. Tampoc es confirma que l'antic convent dels jesuïtes serà destinat a acollir dones maltractades com s'havia anunciat en el moment de quedar buit el centre. El Bisbat hauria preferit vendre l'edifici al millor postor.

El rector Hereu no va voler continuar amb la representació del viacrucis vivent que els últims anys havia pres una certa rellevància. Es va dir que no entrava en els seus plans i que li venia molt de nou, pel tarannà que ell té. Ara ja es parla que també vol desmantellar la botiga de mobles vells El Terrabastall perquè no creu que sigui necessària per fer obra social, tal com ell l'entén. Aquest servei annex a Càritas Diocesana té una llarga vida i registra un moviment d'entrada i sortida de mobles extraordinari. És molta la gent que es beneficia d'aquests mobles usats. El tancament semblaria un despropòsit, però diuen que la voluntat del rector es concreta en aquesta submissió a la prelatura. En canvi la botiga de roba de segona mà L'imperdible asseguren que no està previst que deixi la seva activitat. La consigna de fer endreça no arribarà pertot amb la mateixa força. La continuïtat d'aquests serveis diocesans que tant bé fan a una societat en temps difícils depenen molt més de la tasca apostòlica que no de la vessant purament social. En argot monacal d'això se'n diu: “Posar ordre a Palafrugell”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.