Opinió

L'APUNT

Prínceps, policia i cost

“Amb la crisi que vivim, cada cop resulta més immoral protegir certs ‹paripés›”

Com és habitual els últims anys, ahir vam tenir visita principesca a les comarques gironines. En aquesta ocasió, Felip i Letícia van presidir una reunió de la seva fundació i, posteriorment, van dinar, al Teatre-Museu Dalí de Figueres. Com també és habitual, la visita va venir acompanyada d'un fort desplegament policial, visible també a primera hora del matí a Girona ciutat, amb la presència de mitja dotzena de furgonetes dels Mossos –per cert, mal estacionades sobre la vorera– a la carretera de Barcelona. A la capital empordanesa, on els turistes podien passejar més lliures per alguns carrers que no pas alguns autòctons, el cordó policial era molt destacable. D'altra banda, alguns conductors que ahir al migdia circulaven per l'AP-7 també van patir els efectes de la visita quan un cotxe policial amb les sirenes posades va començar a circular a poca velocitat al mig de la calçada, va impedir que la resta de vehicles l'avancessin i va provocar una bona cua. Quin era el problema? Els prínceps acabaven d'arribar a l'aeroport i havien d'entrar sense problemes a l'autopista!

Desplegaments policials com aquest i la seva consegüent despesa no són una immoralitat, vista la preocupant situació econòmica del país i el precari modus vivendi de molts ciutadans? Com es pot justificar, a hores d'ara, el fet de destinar diners públics a protegir els paripés de la institució monàrquica, quan es neguen o es rebaixen pressupostos per a necessitats de primer ordre? Ja sabem que arribats aquí s'alçaran veus destacant els presumptes beneficis per a les comarques gironines d'aquestes visites dels prínceps, però, francament, després de tots aquests anys s'entreveuen ben poc. Més quan ni han servit, per exemple, perquè algú a Madrid es fixi, d'una vegada en l'atrotinada carretera que connecta Girona i Figueres, que es diu N-II i que els prínceps ahir ni van veure ni van fer servir. Per cert, en passar per l'AP-7 van pagar el corresponent peatge o van fer un #novullpagar institucional? Curiositat, només.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.