Opinió

Apunts

Barroers

Com ja vaig pronosticant des de fa temps (i ara no em donaré importància: encertar-la era molt fàcil), alguna premsa humorística de Madrid està aprofitant la terrible crisi econòmica de l'Estat per carregar contra el català. Noi, és que llegint el que escriuen a Madrid sembla que si el català desaparegués els problemes se solucionarien en un tres i no res.

Llegeixo un titular que amb to escandalitzat denuncia que el govern continua mantenint els ajuts al català malgrat les retallades. Sí, el tenebrós Mas, al capdavant de les obscures forces imperialistes del nacionalisme més excloent, continua dedicant diners a promocionar l'idioma propi del seu país. On s'és vist això?

Ara, el que no faran aquests que tant es preocupen pels fons públics que es dediquen al català és escandalitzar-se pels que es destinen, cada any, a promocionar l'espanyol arreu. Ni tampoc posaran el crit al cel perquè el govern del Partit Popular ha renovat la subvenció a l'Acadèmia de la Història. Sí: aquells senyors que estan elaborant una magna obra de la història d'Espanya en la qual s'obvia la realitat clamorosa que el general Franco va ser un dictador sanguinari. Aquella obra que va començar a impulsar la gran Esperanza Aguirre quan era ministra d'Educació perquè considerava que la història d'Espanya estava tergiversada. I tant que ho està! I si no, que ens ho preguntin a nosaltres, els catalans.

Bé: com ha passat sempre, hi ha dues mesures. Si la despesa es fa per defensar els instruments i símbols propis d'Espanya, és lògica. I si no, és un malbaratament inacceptable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.