Opinió

Ca montes

La gent del Celta

Molts apreciem i valorem el seu gest

El València no puc dir que siga un club especialment sensible ni progressista. Ben mal que em sap però la realitat és aquesta. El club té infiltrades en les grades una bona part de l'extrema dreta valenciana, que atemoreix des de fa dècades els molt més nombrosos afeccionats normals que van al camp.

Fa anys era molt pitjor i tot, però. Cal recordar que a Mestalla onejaven impunement les banderes nazis. Fins que un dia un gran entrenador i millor persona, Guus Hiddink, es va plantar i va dir que el partit no es jugava si no les treien immediatament. Va ordenar als jugadors no eixir al camp mentre les banderes no desaparegueren. I van desaparèixer per a emoció de molts de nosaltres i malgrat l'evident desgrat del president de l'època, del nom del qual no aconseguiria recordar-me'n ni anant a la viquipèdia.

Aquell va ser un dia gran, perquè es va demostrar que la tossuderia podia posar fre al que semblava impossible d'aturar. Hiddink, holandès d'un poble de la frontera amb Alemanya, sabia de sobra que aquell tema no es tocava i que no hi havia transigència possible ni comprensió amb els qui aixecaven aquell símbol. I amb el seu gest ens va fer millors a tots.

Com aquesta setmana ens han fet millors els seguidors del Celta. El club galaico-portuguès resulta que ha canviat d'entrenador i el nou volia usar com a ajudant un ex-jugador que en la seua època de futbolista es va distingir més que res pel seu comportament clarament alineat amb l'extrema dreta. Espanyolista, és clar.

Quan es va saber, les penyes i els grups de seguidors de l'equip de Vigo, obrer i galleguista en el seu ADN, es van mobilitzar fins obligar la directiva a trencar el contracte que sembla ser que ja havia signat.

A Espanya molt s'ho han pres això com una ofensa. I segurament a partir d'ara els celestes, que juguen amb els colors de la seua pàtria, patiran la rojigualda i els càntics de viva españa allà per on vagen. Espere que sàpiguen, però, que molts apreciem el seu gest i sabem valorar la decència democràtica que implica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.