Opinió

Un DNI de dos dígits

“Que s'hagin equivocat tretze vegades en tretze operacions de venda es fa difícil
de creure”

Mai havíem sentit a parlar tant d'un número de DNI com en l'última setmana. Es tracta del 14, el número de la infanta Cristina, que per ser filla de qui és té el privilegi de tenir un número de dos dígits, fàcil de memoritzar, no com la resta de mortals, que n'hem d'aprendre un de vuit dígits. Sembla ser, segons el ministre Montoro, que un error amb el DNI de la infanta ha estat la causa de l'embolic que s'ha organitzat entorn a l'informe de l'Agència Tributaria sobre la venda de tretze propietats per part de la filla del rei. Unes finques que ara resulta que ni eren d'ella ni les va vendre.

Afirma el ministre que algú, un notari o un registrador de la propietat, es va equivocar a l'hora d'introduir les dades al formulari informàtic que adrecen a l'Agència Tributària, de manera que es va atribuir a la infanta la venda de les propietats, quan de facto no va ser així. “Un error administratiu”, segons Montoro.

Que algú pugui equivocar-se i en lloc d'introduir un número de vuit dígits n'escrigui un de dos, es pot entendre. És humà. Que passi dues vegades, també. Tres, va, ho deixaríem passar... però tretze... Que s'hagin equivocat fins a tretze vegades en tretze operacions de venda en diferents punts de l'Estat i en les quals han intervingut quatre notaris diferents és fa difícil d'entendre. I encara més després d'anar coneixent els tripijocs que s'han anat destapant amb el cas Nóos. Montoro ha obert una investigació, el jutge Castro també vol esbrinar el perquè de les dades falses de l'informe de l'Agència Tributària. A veure si darrere d'un “error administratiu” hi haurà alguna cosa més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.