Opinió

Xocolata espessa

Una actualització del sistema

Aquesta setmana hem assistit a un parell d'episodis lamentables que demostren que el sistema polític necessita una actualització urgent. Com aquells sistemes operatius dels ordinadors i els telèfons que deixen de funcionar si no s'instal·la una nova versió. La societat ja és una societat 2.0, però el sistema polític és encara 1.0 i és incompatible amb el que esperem d'ell. El primer cas que provoca una profunda sensació de vergonya aliena és el trist espectacle d'un president del govern espanyol llegint cadascuna de les seves intervencions en seu parlamentària. Fins i tot duia preparades diferents respostes que s'ajustaven (d'aquella manera) a les més que previsibles preguntes dels grups del Congrés. És inevitable la comparació amb altres democràcies on l'activitat parlamentària té un altre nivell. A la Cambra dels Comuns del Regne Unit, els seus membres tenen prohibit llegir les seves intervencions, i si abusen de les notes que puguin fer servir, són advertits per l'speaker de la cambra.

Si mirem la biga al nostre ull, però, tampoc no en sortim gaire ben parats. Els diputats del PP votant a favor de la consulta és una altra prova d'un sistema caduc que necessita una actualització urgent. La disciplina de vot és una xacra que cal eradicar del Parlament de la futura Catalunya 2.0. O construïm un sistema amb diputats amb total llibertat de consciència i de vot, o repetirem els mateixos errors que han provocat el descrèdit total de la política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia