Opinió

Xocolata espessa

Escac i mat

Els bons jugadors d'escacs van sempre uns quants moviments per endavant. Abans de moure una peça, preveuen quina serà la possible jugada de l'adversari i avaluen diferents possibilitats. Però també saben que faran escac i mat en el precís moment en què l'altre fa aquell moviment equivocat que els obrirà les portes de la victòria. Aquesta és la situació del procés català davant les respostes del govern i els poders fàctics espanyols. Cada jugada que fa els col·loca en una situació més i més complicada, tant en l'àmbit domèstic com a escala internacional.

La possible il·legalització de l'Assemblea Nacional Catalana és aquest moviment de la partida d'escacs que estem jugant, precisament. Quan els grans poders mediàtics espanyols carreguen contra l'ANC amb acusacions de colpisme que voregen el ridícul, estan demanant al govern espanyol que mogui fitxa. I, si ho fan, hauran fet el moviment que els condemnarà a la derrota inexorable. Ens deixaran la partida servida per fer escac i mat.

A Madrid, però, encara queden algunes ments una mica assenyades que veuen fins a quin punt una il·legalització de l'ANC seria un tret al peu de l'Estat espanyol. El sentit comú ens diu que no seran tan rucs de fer una bestiesa semblant, però en vistes dels antecedents garciamargallians, d'aquesta gent es pot esperar qualsevol cosa. No descartem que, un dia d'aquests, el rei quedi desprotegit. Parlem d'escacs, oi?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia